Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

συλλαλητηριο

Στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 19.00 στην πλατεία Ελευθερίας θα συμμετέχει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί όλους του συναδέλφους να συμμετέχουν στην οργάνωση της απάντησης μας μπροστά στο νέο κύμα επίθεσης που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα στον Οκτώβρη.

Πρόκειται για τον περαιτέρω σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, όπως τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης που μεθοδεύει και καταργώντας μεγάλες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, πετσοκόβουν ξανά τις συντάξεις εξισώνοντας τις προς τα κάτω και κάνοντας τη σύνταξη για τους νεότερους να φαντάζει όνειρο απατηλό!  Συνεχίζει και εντείνει τη φοροληστεία των εργατικών λαϊκών οικογενειών, απαλλάσσοντας ακόμα περισσότερο τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια και βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του κάθε εργαζόμενου για δομές Υγείας και Παιδείας που ο χαρακτήρας τους μόνο στα χαρτιά παραμένει δημόσιος. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βαρύτατες ευθύνες τη στιγμή που επιτρέπει στους επιχειρηματίες να μεγαλώνουν διαρκώς τα κέρδη τους στηριγμένοι στη δική μας εξαθλίωση με τις ατομικές συμβάσεις να έχουν κατακλείσει τους χώρους δουλειάς και τους μισθούς μας να μην καλύπτουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες. Με τα ωράρια λάστιχο, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την ευέλικτη εργασία να αποτελούν βασικό συστατικό των εργασιακών σχέσεων δίνεται η δυνατότητα στα μονοπώλια να κυριαρχούν. Εντείνεται ο εκβιασμός των ανέργων και η ανακύκλωση της ανεργίας τους μέσα από προγράμματα πείνας και εκμετάλλευσης προσφέροντας τζάμπα εργασία στην εργοδοσία.

Μπροστά σ’ αυτή την επίθεση κανένας εργαζόμενος να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια! Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν να βιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Μέσα από τους χώρους δουλειάς, μέσα απ’ το σωματείο μας να ακυρώσουμε στην πράξη τους σχεδιασμούς τους. Να μην επιτρέψουμε να παραδώσουν την ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της υγείας.

Να διεκδικήσουμε τώρα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να μην είναι πίσω από την κάλυψη βασικών αναγκών μας. Άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις! Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια!

      Εμείς έχουμε τη δύναμη ! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Αν συνειδητοποιηθεί το μέγεθος της δύναμης μας και η κατεύθυνση που πρέπει να τη στρέψουμε, μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόρες προοπτικές για τα συμφέροντά μας.
Να προετοιμαστούμε ώστε να μην αφήσουμε να περάσει αυτή η νέα επίθεση.  

Να μην πέσουμε θύματα της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας που μας καλλιεργούν με διάφορους τρόπους ώστε να ωφεληθούν και να περάσουν μέτρα άγριας σκληρότητας χωρίς αντιδράσεις. Τα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή μας! Δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση στον σφαγιασμό! Στη φτώχεια, την ανεργία, στην κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή! Ανακούφιση υπάρχει μόνο στον αγώνα για την ανατροπή.

Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις.
Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών μας. Μας θέλουν αμέτοχους, στον καναπέ, να σιχτιρίζουμε από μακριά.
Οργανώσου στο σωματείο σου, πάρε μέρος στους αγώνες για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.
 
Ως πρώτη αγωνιστική απάντηση συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που καλούν τα ταξικά σωματεία την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 7:00 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
και προετοιμαζόμαστε για απεργία στις 12 του Νοέμβρη.
Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Κυριακή 1η του Νοέμβρη 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και οργανώνουμε τη δύναμη μας βάζοντας επόμενους στόχους και σταθμούς μέσα από αυτή.
 Διεκδικούμε :

Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο.Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα   καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Υπογραφή συλλογικής σύμβασης χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά του μισθού των εργαζόμενων στα προ της μείωσης επίπεδα.

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Για τους εργαζόμενους 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους ,αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.·           Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κατηγορείται ότι χτύπησε την κόρη της επειδή δεν διάβαζε

Βιασμός ανήλικης

Ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ερευνούν οι Αστυνομικές Αρχές στο Ηράκλειο με πρωταγωνίστριες μία μητέρα και την ανήλικη κόρη της.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στις Αρχές, η 43χρονη μητέρα φέρεται να χτύπησε την 11χρονη με το χέρι της σε διάφορα σημεία του σώματός της, επειδή όπως είπε η ίδια η μικρή, δεν διάβαζε τα μαθήματά της. 

Η ίδια συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες ενώ ο ιατροδικαστής θα κληθεί να εξετάσει τόσο τη μητέρα όσο και την κόρη. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του νησιού

Κρουσώνας: Μαθητές βρήκαν πορτοφόλι και το παρέδωσαν

Κρήτη - κορωνοϊός: Περίπου 7.000 οι εμβολιασμοί στο νησί (φωτογραφίες)