Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εκδήλωση επιβράβευσης για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση

κυκλοφορια

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου η  εκδήλωση ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας με θέμα: «FREE MOBILITY -Ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση». 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η εργασία των μαθητών του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής που διακρίθηκαν με το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ECOMOBILITY- FREE MOBILITY 2014- 2015.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη σε συνεργασία με την Υπεύθυνη επικοινωνίας Κρήτης για το Πρόγραμμα ECOMOBILITY -FREEMOBILITY κ. Στέλλα Πιταροκοίλη.

«Στόχος είναι ένα Ηράκλειο ανθρώπινο και βιώσιμο με  τις αρχές τις κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ισότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας. Δεν ήταν μια εκδήλωση φιλανθρωπίας. Ήταν μια εκδήλωση επιβράβευσης, αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης» όπως χαρακτηριστικά επεσήμαναν οι ομιλητές. 

Τη βραβευμένη εργασία των παιδιών και την όλη εκδήλωση παρακολούθησαν  η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Καινοτομίας κα. Μαρία  Καναβάκη, ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης κ Γιώργος Περικλειδάκης, η Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης της 6ης Περιφέρειας Ηρακλείου κα. Μαρία  Δρακάκη, Δημοτικοί και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι, ο κ. Δαφέρμος και η κα. Πλατύρραχου, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης κ. Χαρωνίτης και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες και δημότες του Ηρακλείου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσαγωγές αντιεξουσιαστών - Απετράπη η πορεία

ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο

Η πρωϊνή ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ αστυνομίας και ομάδων αντιεξουσιαστών και άλλων συλλογικοτήτων, που επιχείρησαν να κάνουν πορεία για συμπαράσταση στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Κουφοντίνα (εκτέλεσε εν ψυχρώ 11 άτομα και καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια), είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 5 ατόμων (μέχρι στιγμής) και ταυτόχρονα την ματαίωση της πορείας.

 

Στη συνέχεια, τα άτομα που ανήκουν σε συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, προσέφυγαν σε πάρκα και πλατείες περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου και οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν για την διάλυσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η αστυνομία φέρεται αποφασισμένη να διαλύσει όλες τις εστίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δρουν παραβατικά στο Ηράκλειο.

Ταυτόχρονα, μετά την σύλληψη 3 ατόμων που θεωρούνται υπεύθυνα για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η αστυνομία ταυτοποίησε και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση και αναμένεται η σύλληψή τους.

Ειδήσεις σήμερα 

Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα και τους θανάτους