Ηράκλειο

Εκδήλωση για την 3η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς

καρδια

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου 2015 ενημερωτική εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της καρδιάς (Restart a Heart Day - http://restartaheart.eu), που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC, www.erc.edu).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο της Λότζια,  Δήμου Ηρακλείου και ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις . Η εκδήλωση στο Ηράκλειο θα περιλαμβάνει προβολή ενημερωτικών βίντεο, διαλέξεων, διάθεση ενημερωτικού υλικού με απλές οδηγίες για την άμεση επέμβαση του κοινού σε αντίστοιχα περιστατικά, καθώς και εκπαίδευση σύντομης διάρκειας του κοινού με χρήση προπλασμάτων και την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών του κέντρου μας. 

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης της Ζωής Ιατρικό Τμήμα Πανεπιστήμιο Κρήτης που πραγματοποιεί την εκδήλωση είναι ένα από τα 3 εκπαιδευτικά κέντρα του Ελληνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης στην Αναζωογόνηση (μέλος του ERC) στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση και ενημέρωση πάνω σε θέματα καρδιακής ανακοπής και αναζωογόνησης. Περισσότερες πληροφορίες: www.erc.edu

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Φωτιά σε κατάστημα στο κέντρο σήμανε συναγερμό

φωτιά σπίτι

Τα χειρότερα πρόλαβαν στις 10 περίπου το πρωί οι πυροσβέστες του Ηρακλείου καθώς η άμεση επέμβασή τους σε φωτιά στο κέντρο, απέτρεψε τα χειρότερα.

Η φωτιά προκλήθηκε σε κατάστημα με κεριά στην οδό Σμύρνης και Αβέρωφ και στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα.

Η φωτιά έσβησε άμεσα πριν καν προλάβει να επεκταθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κατάστημα την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά ήταν κλειστό. 

(φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τροχαίο με το "καλημέρα" - Τραυματίστηκε ο οδηγός

Ηράκλειο: Άγιο είχε παιδάκι που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

ESPA BANNER