Ηράκλειο

Αστυνομικά

Ηράκλειο: Εξαπάτησε 36 άτομα προσποιούμενη υπάλληλο δημοσίων υπηρεσιών

heiropedes_gynaika.jpg

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά …36 άτομα  κατάφερε να εξαπατήσει μια 55χρονη στο Ηράκλειο η οποία προσποιούμενη υπάλληλο διαφόρων Δημόσιων Υπηρεσιών και άλλων φορέων, με σκοπό να αποκομίσει η ίδια παράνομο περιουσιακό όφελος, έπειθε ανυποψίαστους πολίτες  να της καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά  τα οποία τους έλεγε ότι απαιτούνται για την διαδικασία της ένταξης τους σε διάφορα  προγράμματα .  Με τον τρόπο αυτό η 55χρονη κατάφερε να αποσπάσει περισσότερα από 51.000 ευρώ.
 
Η 55χρονη συνελήφθη χθες το πρωί στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, κατηγορούμενη για το αδίκημα της απάτης σε βάρος  των 36 ατόμων.
 
Σε σχετική ανακοίνωσή της αστυνομίας αναφέρεται:

Συνελήφθη, χθες (29.04.2015) το πρωί, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 55χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για το αδίκημα της απάτης σε βάρος 36 ατόμων.
 
Ειδικότερα, η 55χρονη προσποιούμενη υπάλληλο Δημόσιας Υπηρεσίας και με το πρόσχημα ότι θα εντάξει τέσσερις ημεδαπούς (27χρονο, 26χρονη, 23χρονη και 47χρονο) σε διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα, κατάφερε να της καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία τους έπειθε ότι απαιτούνται για την διαδικασία της ένταξης τους στα προγράμματα
 
Συγκεκριμένα, προχθές (28.04.2015) το πρωί σε συνάντηση που είχε με τον 27χρονο και την 26χρονη, απέσπασε συνολικά και από τους δύο το χρηματικό ποσό των 526 ευρώ, ενώ από 23χρονη ημεδαπή, με την ίδια μέθοδο είχε αποσπάσει τον τελευταίο μήνα, το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ.
 
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και ενδελεχή προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι η 55χρονη από το τέλος του έτους 2011 έως και την 28.04.2015, προσποιούμενη υπάλληλο διαφόρων Δημόσιων Υπηρεσιών και άλλων φορέων, με σκοπό να αποκομίσει η ίδια παράνομο περιουσιακό όφελος, έπειθε παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά και με το πρόσχημα της ένταξης  ανυποψίαστων πολιτών, σε διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα, κατάφερε να αποσπάσει χρήματα από ακόμη 32 άτομα.
 
 Το συνολικό χρηματικό ποσό που αποκόμισε η 55χρονη από τις συγκεκριμένες πράξεις, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των πενήντα μια χιλιάδων πεντακοσίων εξήντα οκτώ (51.568) ευρώ.
 
Οι εν λόγω παράνομες δραστηριότητες της 55χρονης καταγγέλθηκαν την 28/29 και 30.04.2015 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και στο
Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.
 
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η τέλεση ομοειδών πράξεων από την 55χρονη.
 
Η συλληφθείσα, με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας σε περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

δακοκτονια

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, γνωστοποιεί ότι   με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, το Σάββατο 24-07-2021 θα ξεκινήσει ο Δεύτερος Γενικός Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας έτους 2021, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καραβάδου  του Δήμου Μινώα_Πεδιάδος.

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. Επικοινωνίας Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:  2813 407938

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τουρκικός... τσαμπουκάς με φρεγάτες την ώρα της διάσωσης των μεταναστών

Δήμος Μυλοποτάμου: Εντοπίστηκαν τρεις "ορφανές" χασισοφυτείες

Κρήτη: Διέθεταν ...δήθεν βιολογικά κοτόπουλα και αυγά στην αγορά