Ελλάδα

Singular Logic: Στις 9 το βράδυ η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος

δημοψηφισμα

Οριακή θα είναι, σύμφωνα με την Singular Logic, η επιτάχυνση της διαδικασίας καταμέτρησης στο δημοψήφισμα της Κυριακής σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς «η γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται σε κάθε εκλογικό τμήμα είναι χρονοβόρα».

Εκτίμηση αποτελέσματος θα έχουμε περίπου στις 9 το βράδυ (με την προϋπόθεση ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις) και εφόσον εκείνη την ώρα έχουν συγκεντρωθεί  τα αποτελέσματα από το 10% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας (περίπου 2.270 τμήματα) και αυτά είναι ομαλά κατανεμημένα στην επικράτεια.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic, κ. Μιχάλης Καριώτογλου, ανέφερε ότι στο δημοψήφισμα, στατιστικά, η πιθανότητα λάθος εκτίμησης αυξάνεται και μόνο εφόσον η διαφορά ανάμεσα στο «ναι» και το «όχι» είναι πάνω από 4%, μπορούμε να μιλήσουμε για ασφαλή εκτίμηση.

«Όταν θα έχουμε το 10% των τμημάτων θα μπορούμε να εκτιμήσουμε στατιστικά αν είναι ασφαλές το αποτέλεσμα. Εμείς κρίνουμε με βάση τη στατιστική και δεν συνυπολογίζουμε πολιτικές παραμέτρους», υπογράμμισε ο κ. Καριώτογλου.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς  έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διεξαχθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα η διαδικασία του δημοψηφίσματος.

Οσον αφορά στην προετοιμασία των εκλογικών τμημάτων και τη μεταφορά υλικού, ανέφερε ότι προχωρά ομαλά ενώ τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω του κλεισίματος των τραπεζών αντιμετωπίζονται με επιτυχία.

«Ήδη προκαταβάλλονται οι αποζημιώσεις και τα οδοιπορικά των δικαστικών αντιπροσώπων που θα μετακινηθούν εκτός έδρας, ενώ επίσης έχει στηθεί και υπηρεσιακός μηχανισμός εντός του Υπουργείου, ώστε να καταγράφονται τυχόν προβλήματα στην πραγματοποίηση εκλογικών προμηθειών από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, προκειμένου να επιλύονται σε πραγματικό χρόνο», επισήμανε.

Ο Γενικός Γραμματέας σε ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους απέφυγε οποιαδήποτε πολιτική τοποθέτηση και ευχαρίστησε «το σύνολο των εμπλεκομένων στη διαδικασία του δημοψηφίσματος που απέδειξαν πως «όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος».
Πηγή: Καθημερινή

Ελλάδα

Εστίαση: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις

εστίαση

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων κρατικής επιδότησης των πρώτων υλών για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων εστίασης, αφού η Κομισιόν έδωσε το «πράσινο φως».

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, την Πέμπτη θα γίνει το τεστ της πλατφόρμας ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία την Παρασκευή 14 Μαΐου.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 31 Ιουλίου, ενώ τα σχετικά τιμολόγια και αποδείξεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Παράλληλα, η πλατφόρμα θα εμφανίζει το ποσό που δικαιούται κάθε δικαιούχος, ώστε όποιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να το καλύψει να ζητά μικρότερη ενίσχυση.

Το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί ανέρχεται στα 330 εκατ. ευρώ και με αυτό αναμένεται να ενισχυθούν περίπου 34.000 επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς: «Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 500 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στον τομέα της εστίασης. Στηρίζουμε έμπρακτα την επιστροφή στην κανονικότητα, την ανάκαμψη της οικονομίας και χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και οικογένειες».

Με τη σειρά της η Επίτροπος Μαργκρέτε Βεστάγκερ, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, ανέφερε ότι «αυτό το πρόγραμμα ενίσχυσης 500 εκατομμυρίων ευρώ θα επιτρέψει στην Ελλάδα να βοηθήσει αυτές τις εταιρείες να ανταποκριθούν στις ανάγκες ρευστότητάς τους και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

ειδησεις σήμερα

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα μείωση στις νοσηλείες

Εργάνη: Ξεκινούν οι δηλώσεις καλλιτεχνών για τον Μάρτιο

Καναδάς: Αλμπέρτα και Οντάριο σταματούν τη χορήγηση του AstraZeneca