Ελλάδα

Υπό έλεγχο οι φωτιές στη Ζάκυνθο

fotia.jpg

Υπό έλεγχο τέθηκαν το πρωί οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες αργά το απόγευμα με διαφορά δέκα λεπτών, στις θέσεις, Μακρύκαμπος στο χωριό Αγαλάς και Καταλούπο στο χωριό Λαγοπόδο της Ζακύνθου. Για την κατάσβεση των δύο πυρκαγιών, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού, κινητοποιήθηκε σχεδόν όλη η δύναμη της Ζακύνθου.

Στην κατάσβεση της φωτιάς στη θέση Μακρύκαμπος στο χωριό Αγαλάς, συμμετείχαν οκτώ οχήματα με 15 άνδρες, ενώ βοήθεια από αέρος έδωσαν δύο καναντέρ. Από την συγκεκριμένη πυρκαγιά κάηκαν 40 στρέμματα δασικής έκτασης.

Στην δεύτερη πυρκαγιά στη θέση Καταλούπο στο χωριό Λαγοπόδο, έσπευσαν έξι οχήματα με 12 άνδρες ,ενώ κάηκαν επτά στρέμματα δασικής έκτασης. Έρευνα για αιτία πραγματοποιεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής Ζακύνθου.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ποινική δίωξη στους «Ελληνες αυτόχθονες ιθαγενείς» για διασπορά ψευδών ειδήσεων

έλληνες ιθαγενείς

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για διασπορά ψευδών ειδήσεων και διέγερση σε ανυπακοή (πλημμελήματα) σε βάρος δυο προσώπων που φέρονται ως διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς», προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η εν λόγω σελίδα εμφανίζεται να καλεί σε μη εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνει η Πολιτεία για τη πρόληψη της μετάδοσης της πανδημίας για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ερευνήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά την διαβίβαση σχετικής δικογραφίας από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Εξάλλου, η εισαγγελία Πρωτοδικών πρόσφατα είχε ασκήσει ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, ο οποίος φέρεται να δηλώνει αρνητής του κορωνοϊού αλλά και του εμβολίου ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών, υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Μετέφεραν τον Μητροπολίτη από το Αγρίνιο σε ΜΕΘ και άφησαν 50χρονο εμβολιασμένο σε λίστα αναμονής

Κορωνοϊός - ΣτΕ: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός – Απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγές

 

ESPA BANNER