Ελλάδα

Τι δείχνουν οι έρευνες για τον Μπεν

μικρος μπεν

Οι βρετανικές αρχές ισχυρίζονται ότι τα στοιχεία που τους δόθηκαν από την ελληνική αστυνομία έχουν βοηθήσει πολύ στην πορεία των ερευνών για την αναζήτηση του Μπεν.

Ο Μπεν Νίτχαμ, χάθηκε το 1991 από την Κω.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Mirror», ένας από τους Βρετανούς ερευνητές δήλωσε ότι «οι ελληνικές αρχές παρείχαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, οι οποίες βοήθησαν σημαντικά στην εξέλιξη της έρευνας, νέα στοιχεία προκύπτουν συνεχώς και τα εξετάζουμε διεξοδικά».

«Η κρατική επιχορήγηση βοήθησε πολύ την ομάδα στις έρευνες και πιστεύουμε πως τα νέα στοιχεία θα μας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να μάθουμε τι συνέβη στον Μπεν», προσέθεσε.   
Πηγή: Mirrorenikos

Ελλάδα

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου

Σοφία Μπεκατώρου

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου αναμένεται να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το τι ακριβώς έγινε και θα κληθεί την Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη η ολυμπιονίκης να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου έχει κάνει ήδη νύξη για την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στο πλαίσιο έρευνα που διενεργείται από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου μετά από καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιάχειριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας.

Στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας η Σοφία Μπεκατώρου θα κληθεί να καταθέσει αναλυτικά για το περιστατικό, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η καταγγελθείσα πράξη φέρεται ότι τελέστηκε πριν από 23 χρόνια και ως εκ τούτου έχει παραγραφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοφία Μπεκατώρου: Οι καταγγελίες προκαλούν σεισμό στον ελληνικό αθλητισμό