Ελλάδα

Την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα θα ανοίξουν οι τράπεζες, λέει ο Παππάς

νικος παππάς

Βέβαιος ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα εμφανίσθηκε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
"Είμαστε βέβαιοι ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί" είπε, τονίζοντας ότι παρότι η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα στις τράπεζες, αυτό δεν συνέβη με υπαιτιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά εξαιτίας του "θεσμικού εκτροχιασμού" στο Eurogroup. "Ήταν ο μοναδικός τρόπος να διασφαλίσουμε τη φερεγγυότητα των τραπεζών" επισήμανε.
Ο κ. Παππάς είπε ότι "ο λαός αντιμετωπίζει με υποδειγματική ψυχραιμία τη δυσκολία που κάποιοι επέλεξαν να προκαλέσουν" και ζήτησε να υπάρξει ψυχραιμία μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες της Κυριακής, αναφέρει το Έθνος. 

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε ότι είναι "ολέθριο λάθος να συνδέεται το δημοψήφισμα με την παραμονή της χώρας στο ευρώ" και εμφανίσθηκε απόλυτα καθησυχαστικός για την επομένη του δημοψηφίσματος, επικαλούμενος την ιστορική εμπειρία ευρωπαϊκών χωρών που έθεσαν σε δημοψήφισμα το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να δεχτεί ότι προϋπόθεση για συζήτηση είναι η ακύρωση του δημοψηφίσματος, ενώ εκτίμησε ότι "καθώς περνούν οι μέρες θα πληθαίνουν οι φωνές οι οποίες θα συμβάλουν στο να αποφευχθούν τα ακραία σενάρια".

"Η πορεία μας και η εμπειρία μας μέσα από τις διαπραγματεύσεις αποδεικνύει ότι η λύση στην ομαλή χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και στο να μπορέσει η Ελλάδα να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της είναι μια λύση που μας αφορά όλους" υπογράμμισε.

Ελλάδα

Πάπας Φραγκίσκος: Χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη δεν θα ήταν αυτό είναι σήμερα

πάπας φραγκίσκος κατερίνα σακελλαροπούλου

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ο Προκαθήμενος της Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

"Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση σας υποδέχομαι, είπε στην ομιλίας τη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τονίζοντας ότι "η επίσκεψη έχει μεγάλη συμβολική αξία. Αναφέρθηκε στο έργο του Πάπα Φραγκίσκου και στην προσφορά στον πλησίον αλλά και τη βαθιά κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει το πολύτιμο έργο του. Η Κατερίνα Σακελαροπούλου μίλησε για την πανδημία αλλά και τα εμβόλια τονίζοντας πως η προοπτική του εμβολιασμού σε όλο τον πλανήτη ανάγεται στο πιο μεγάλο ζήτημα δικαιοσύνης. Αναφέρθηκε ακόμη και στην Αγία Σοφία και ευχαρίστησε τον Πάπα Φραγκίσκο για τη θέση που πήρε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε μία συγκινητική ομιλία ανέφερε: «Χωρίς την Αθήνα και χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα». Οπως είπε «εδώ σύμφωνα με τη δήλωση του Σωκράτη άρχιζε κάποιος να νιώθει πολίτης. Εδώ ο ανθρωπος αντιλήφθηκε ότι ήταν ένα πολιτικό ον. Εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία. Σήμερα, όχι μόνο στη Γηραιά Ήπειρο, υπάρχει μια υποχώρηση της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή όλων ειναι θεμελιώδους σημασίας όχι μόνο για την επίτευξη στόχων αλλά γιατί αποκαλύπτει το ποιοι είμαστε». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλεύρης: Και άλλα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Κρήτη: Με εισαγγελική εντολή σε δομή, παιδάκι 2,5 ετών - Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς

Χανιά: Αναβολή εκδηλώσεων λόγω των καιρικών συνθηκών

 

ESPA BANNER