Ελλάδα

Στους Εισαγγελείς διαφθοράς η Κατερίνα Σαββαΐδου

o-savaidou-facebook.jpg

Ενώπιον των Εισαγγελέων διαφθοράς θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα η τέως Γενικής Γραμματέως Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, μετά την προθεσμία που έλαβε για να δώσει εξηγήσεις για το κακούργημα της απιστίας.

Η υπόθεση για την οποία καλείται να απολογηθεί αφορά το πάγωμα επιβολής προστίμου σε εταιρεία ύψους 78 εκατ. ευρώ, ενώ η υπόθεση είχε εξεταστεί από την επιτροπή διοικητικής επίλυσης και το πρόστιμο είχε επικυρωθεί.

Η κλήση της είχε γίνει μία μέρα μετά την απαγγελία σε βάρος της κατηγορίας πλημμελήματος για την υπόθεση παράτασης για έναν χρόνο καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Μετά την άρνησή της να παραιτηθεί η κ. Σαββαΐδου, αποπέμφθηκε ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη.
 

Ελλάδα

Πανεπιστήμια: Φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια

φοιτητικο συλαλλητηριο

Φοιτητικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στα Προπύλαια για τα νομοσχέδια των υπουργών Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Το Προγραμματισμένο για σήμερα φοιτητικό συλλαλητήριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί, γίνεται με φόντο  το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και ειδικότερα για τη διάταξη που αφορά στην ίδρυση πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Έτσι, λοιπόν, φοιτητές, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΟΛΜΕ, ενώσεις γονέων και μαθητικοί σύλλογοι έχουν δώσει ραντεβού για σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στις 13:00 στα Προπύλαια, αντιδρώντας συνολικά και στην ανακοίνωση προ ολίγων ημερών για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων. 

Η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων ανακοινώθηκε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, προκαλώντας αντιδράσεις, με την επιτροπή των ειδικών να σημειώνει πως δεν πραγματοποίησε μια τέτοια εισήγηση.

Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «αντιδημοκρατικό κατήφορο» της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ, υπολογίζεται συμμετοχή 3.000-4.000 ατόμων, μεγαλύτερη συμμετοχή δηλαδή από το όριο των 100 ατόμων σε συναθροίσεις που είχε θέσει ως μέτρο η κυβέρνηση.

 

Ειδήσεις σήμερα

Κινητοποιήσεις από την ΠΟΕΔΗΝ -Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πύλες νοσοκομείων

Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης: 2.000 κρούσματα τον Μάρτιο με άνοιγμα σχολείων και μετάλλαξη του ιού

Λασίθι - Κορωνοϊός: Αγωνία για τα κρούσματα - Τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς