Ελλάδα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λευκάδα

Λευκάδα

Από νέο εστιακό χώρο φέρεται πως είναι οι δύο μεγάλες μετασεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στη Λευκάδα και γίνανε αντιληπτοί μέχρι την Κέρκυρα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, που βρίσκεται ακόμη στη Λευκάδα "φέρεται να είναι διαφορετικός ο εστιακός χώρος των σεισμών, ευτυχώς υποθαλάσσιος που σημειώθηκε βορειοδυτικά της Λευκάδας".

"Με προβληματίζει το όλο θέμα, φαίνεται πως είναι ένα απομεινάρι της ζώνης των ρηγμάτων που δεν έσπασε το 2003" συμπλήρωσε ο καθηγητής. Την ίδια ώρα, στη Λευκάδα οι δύο μεγάλοι μετασεισμοί γίνανε περισσότερο αισθητοί, στην πόλη της Λευκάδας. Οι πρώτες πληροφορίες φέρουν υλικές ζημιές σε καταστήματα ενώ οι ασθενείς του νοσοκομείου Λευκάδας μεταφέρθηκαν έξω από το "καταπονημένο" κτίριο ακόμη και με τα κρεβάτια τους, καθώς υποχώρησαν αρκετοί σοβάδες από τους τοίχους.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Στο μεταξύ, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Λευκάδα, λόγω των εκτεταμένων ζημιών σε εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο καθώς και σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, που προκλήθηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6 ρίχτερ που έγινε χθες. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες (έως την 17 Μαΐου 2016).

Επίσης, όπως διαβάζουμε στο lefkasnews, για προληπτικούς λόγους όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων (βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά/γυμνάσια/λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Πέμπτη 19/11.
Πηγή: ΑΠΕ - lefkasnews

Ελλάδα

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν οι εικόνες από την Πλατεία Νέας Σμύρνης με αστυνομικούς να ασκούν βία σε πολίτες.

 

 

 

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων από αστυνομικούς. Η έρευνα θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.
 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Η κοινωνική εκδήλωση στο σπίτι είχε άδοξο τέλος

Βενιζέλειο: Κρούσματα κορωνοϊού στην Καρδιολογική Κλινική

Κρήτη: Θρήνος για τον χαμό του 27χρονου Δημήτρη