Ελλάδα

Προφυλακιστέος ο Kώστας Δαφέρμος

dafermos_anakritis_533_355.jpg

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο έμπορος όπλων Κώστας Δαφέρμος.

Όι άλλοι δυο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 80.000 ευρώ έκαστος.

Στην απολογία του σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωστας Δαφέρμος παραδέχτηκε πως έδωσε μίζα στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα κατόπιν εκβιασμού.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως εξαναγκάστηκε να του δώσει χρήματα, χωρίς να θυμάται ποσά καθώς σε αλλεπάλληλες συναντήσεις τους στον γραφείο του Αντώνη Κάντα στο υπουργείο Άμυνας, τον απειλούσε πώς θα φροντίσει να καθυστερήσει η υπόθεση των Ρωσικών Κορνέτ με αποτέλεσμα εκείνος να έχανε την αντιπροσώπευση των Κορνέτ αφού θα φαινόταν ότι καθυστερούσε λόγω επαγγελματικής ανεπάρκειας. Μάλιστα έχει ήδη προτείνει 5 μάρτυρες που θα καταθέσουν για να επιβεβαιώσουν ισχυρισμούς του.

Ο κατηγορούμενος περιγράφοντας γιατί ενέδωσε στις πιέσεις του Αντώνη είπε πως εκείνη την περίοδο στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αντιμετώπισε μια μεθοδευμένη δικαστική περιπέτεια στην Τουρκία την οποία θεωρούσε στημένη και για την οποία τελικά αθωώθηκε.

Παράλληλα δεχόταν ανώνυμες απειλές και ανηλεή πόλεμο από τους ανταγωνιστές του με αποτέλεσμα, εξαιτίας του φόβου μήπως απαξιωθεί η δουλειά του και το όνομά του σε θέματα εξοπλιστικών ήταν ευάλωτος.

 Πηγή: euro2day.gr

Ελλάδα

Κορωνοϊός: 858 νέα κρούσματα - 32 θάνατοι - 274 οι διασωληνωμένοι

Κρούσματα κορωνοϊού

Σήμερα ανακοινώνουμε 858 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154083, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5893 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47802 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

274 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 194 (70.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1090 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 32 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5724 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3367 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 27/01/2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη - Ένοπλες Δυνάμεις: Νέο κέντρο αριστείας εγκρίθηκε από το NATO

Ηράκλειο: "Έχετε κληρονομιά. Με μικρή προμήθεια θα την πάρετε γρήγορα"

Πρώτη στην ανεργία η Κρήτη μετά από 27 χρόνια (πίνακες)