Ελλάδα

Παραδόθηκε 37χρονος που καταζητούνταν από την αντιτρομοκρατική

mpalothia.jpg

Στον 23ο ανακριτή οδηγείται αύριο από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ο 37χρονος ο οποίος καταζητούνταν με ένταλμα σύλληψης για παράβαση του νόμου περί όπλων και παρουσιάστηκε μόνος του σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Ο 37χρονος σύμφωνα με ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του κατηγορείται ως κάτοχος του οπλοστασίου που είχε βρεθεί κατά τη διάρκεια έρευνας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε ΙΧ αυτοκίνητο σε πάρκινγκ στα Εξάρχεια.

Μετά την παράδοσή του ο 37χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας οι οποίοι ενημερώθηκαν και οδηγήθηκε αμέσως στον αρμόδιο εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αναμένεται η έγκριση του εισαγγελέα προκειμένου να ληφθεί γενετικό υλικό από τον συλληφθέντα για να διαπιστωθεί αν ταιριάζει με DNA αγνώστων που έχουν βρεθεί σε χώρους και αντικείμενα που προέκυψαν από τους έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας τον τελευταίο καιρό.

 
 

Ελλάδα

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει την επίθεση κατά δικαστή

νόμος, δικαστήριο

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) με αφορμή τη χθεσινή επίθεση αγνώστων στην κατοικία δικαστικής λειτουργού στη Θεσσαλονίκη, σε σημερινή ανακοίνωσή της «καταδικάζει απερίφραστα κάθε εγκληματική ενέργεια που αποσκοπεί στη διασάλευση της έννομης τάξης και της κοινωνικής ειρήνης αλλά και στην κάμψη του ελεύθερου φρονήματος των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι δεν πτοούνται από τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές».

Ακόμη, η ΕΕΕ υπενθυμίζει ότι «είναι χρέος της πολιτείας να ενισχύσει τα μέτρα για την ασφάλεια, τόσο των δικαστικών εγκαταστάσεων, όσο και των λειτουργών της Δικαιοσύνης, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της».

Επίσης, επαναλαμβάνει η ΕΕΕ, ότι «η δικαστική ανεξαρτησία αποτελεί το θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος» και συνεχίζει: «Όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης από οποιοδήποτε χώρο, θα εξακολουθούμε να καλούμε όλους τους κοινωνικούς εταίρους να κατανοήσουν την σημασία της δικαστικής ανεξαρτησίας και έμπρακτα να τη θωρακίσουν και όχι να την επικαλούνται μόνον όταν βλάπτονται προσωπικά ή συντεχνιακά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χανιά: Διέρρηξαν και βανδάλισαν το εργατικό Κέντρο της πόλης (βίντεο)

Σε ΣΕΑΠ και Γαύδο ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Επίδομα Θέρμανσης: Φέτος θα κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ