Ελλάδα

Ομιλία Μαριά στο Ευρωπαϊκό Κουνοβούλιο για τις γερμανικές αποζημιώσεις (Βίντεο)

μαριας

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ξανά ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Με αφορμή τη συζήτηση για τον αντισημιτισμό ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «Ο αντισημιτισμός, η ισλαμοφοβία και η ρητορική του μίσους πρέπει να εκλείψουν στην Ευρώπη. Όμως η σημερινή συζήτηση για τον αντισημιτισμό φέρνει στις μνήμες μας τις μαζικές εκτελέσεις των χιλιάδων Ελλήνων πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα. Φέρνει στις μνήμες μας τους χιλιάδες Έλληνες πατριώτες αλλά και τους Εβραίους από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι δολοφονήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, στο Νταχάου και αλλού».

Ο Νότης Μαριάς συνέχισε «την περασμένη Κυριακή στις 12 Οκτωβρίου ο Ελληνικός λαός γιόρτασε την 71η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, θυμίζοντας ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη πόσο επίκαιρη είναι η εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα που περιλαμβάνουν: 
1) τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, 
2) το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, 
3) τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και δολοφονήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε «απαιτούμε την εξόφληση της Γερμανίας προς την Ελλάδα εδώ και τώρα. Γιατί η Ελλάδα είναι ο δανειστής και η Γερμανία ο οφειλέτης».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

Ελλάδα

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε «ορφανό» κρούσμα μεταλλαγμένου κορωνοϊού

κορωνοϊός

Νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, σε δύο διαφορετικές περιοχές, στην Κρήτη (Το πρώτο που εντοπίζεται στο νησί) και στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti το κρούσμα μεταλλαγμένου ιού, εντοπίστηκε στο Ηράκλειο και αφορά σε μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην κοινότητα, γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς και τον ΕΟΔΥ καθώς δεν φαίνεται - όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες - να είναι εισαγόμενα.

Ο προβληματισμός των ειδικών έγκειται στο ότι ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός που εντοπίστηκε σε 2 κρούσματα -με τη μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας- 1 κρούσμα στην Αττική και 1 στην Κρήτη δεν φαίνεται να πέρασε τις πύλες εισόδου της χώρας. Οι 2 αυτές περιπτώσεις μεταλλαγμένων κρουσμάτων είναι σε καραντίνα.

 

 

 

Συνολικά μέχρι αυτή την ώρα έχουν βρεθεί από το ίδρυμα ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών 26 κρούσματα με τη μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο, τα προηγούμενα 24 κρούσματα που ήταν ήδη γνωστά είχαν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου της χώρας και συνεπώς ήταν εισαγόμενα. Συνεπώς, ο προβληματισμός είναι για τα δύο «ορφανά» κρούσματα και εάν οι φόβοι επιβεβαιωθούν τότε ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός έχει εισχωρήσει στην κοινότητα στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες έχουν προχωρήσει σε 1.500 αλληλουχίσεις γονιδιώματος (DNA) προκειμένου να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 11 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία

Κρήτη - κορωνοϊός: 1.717 έλεγχοι - 56 πρόστιμα