Ελλάδα

Νέες προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία

daskaloi.jpg

Σήμερα αναμένονται εκτός απροόπτου οι προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών για τη β' φάση. Το σύστημα δεν έχει «τρέξει», όπως ενημερωθήκαμε, ενώ όσον αφορά τον αριθμό των προσλήψεων αυτές μπορεί να φθάσουν τις 2.000 με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά δασκάλους και το μικρότερο μέρος τους νηπιαγωγούς.

Αναμένονται περίπου 1600 προσλήψεις δασκάλων και 400-500 προσλήψεις νηπιαγωγών με τα έως τώρα δεδομένα.

Σημειώνουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί 2.579 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί μέσω κρατικού και ΕΣΠΑ.

Από το ΕΣΠΑ οι νηπιαγωγοί είχαν συνολικά 835 πιστώσεις για προσλήψεις και έχουν αξιοποιηθεί οι 629 άρα απομένουν 206 πιστώσεις. Για τους δασκάλους οι πιστώσεις μέσω ΕΣΠΑ ανέρχονταν σε 470 και έχουν απομείνει οι 126.

Στη Δευτεροβάθμια οι προσλήψεις, όπως αναφέρει το newsbeast.gr ενδεχομένως να ανακοινωθούν αύριο ή την Πέμπτη. Αναμένεται μια μεγάλη φάση περίπου 1.200 ατόμων που θα περιλαμβάνει πολλές ειδικότητες. Ακόμα δεν έχει γίνει η κατανομή στις ειδικότητες και τα αρμόδια τμήματα επεξεργάζονται τα κενά.

Ελλάδα

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει την επίθεση κατά δικαστή

νόμος, δικαστήριο

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) με αφορμή τη χθεσινή επίθεση αγνώστων στην κατοικία δικαστικής λειτουργού στη Θεσσαλονίκη, σε σημερινή ανακοίνωσή της «καταδικάζει απερίφραστα κάθε εγκληματική ενέργεια που αποσκοπεί στη διασάλευση της έννομης τάξης και της κοινωνικής ειρήνης αλλά και στην κάμψη του ελεύθερου φρονήματος των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι δεν πτοούνται από τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές».

Ακόμη, η ΕΕΕ υπενθυμίζει ότι «είναι χρέος της πολιτείας να ενισχύσει τα μέτρα για την ασφάλεια, τόσο των δικαστικών εγκαταστάσεων, όσο και των λειτουργών της Δικαιοσύνης, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της».

Επίσης, επαναλαμβάνει η ΕΕΕ, ότι «η δικαστική ανεξαρτησία αποτελεί το θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος» και συνεχίζει: «Όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης από οποιοδήποτε χώρο, θα εξακολουθούμε να καλούμε όλους τους κοινωνικούς εταίρους να κατανοήσουν την σημασία της δικαστικής ανεξαρτησίας και έμπρακτα να τη θωρακίσουν και όχι να την επικαλούνται μόνον όταν βλάπτονται προσωπικά ή συντεχνιακά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χανιά: Διέρρηξαν και βανδάλισαν το εργατικό Κέντρο της πόλης (βίντεο)

Σε ΣΕΑΠ και Γαύδο ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Επίδομα Θέρμανσης: Φέτος θα κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ