Ελλάδα

Μαριάς: Το All-Inclusive διαλύει τον Ελληνικό τουρισμό (Βίντεο)

Ημέρες τουρισμού

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Kκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 26/10/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, επισήμανε ότι ο τουριστικός τομέας παίζει σημαντικό ρόλο για την ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για τις οικονομίες της ΕΕ και κυρίως για την Ελλάδα. 

Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συνέχισε, ''παρότι εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ προτιμούν τα οργανωμένα ταξίδια και τις οργανωμένες διακοπές, εντούτοις οι διάφορες εθνικές πρακτικές δημιουργούν εμπόδια στον ελεύθερο ανταγωνισμό και κυρίως στην ελεύθερη παροχή υπηρεσιών που αφορούν τα οργανωμένα ταξίδια. Απαιτείται λοιπόν η λήψη μέτρων για την προστασία των καταναλωτών που αγοράζουν πακέτα οργανωμένων ταξιδιών, ιδίως σε σχέση με την αφερεγγυότητα του διοργανωτή και των tour operators. 

Από την άλλη πλευρά τα τουριστικά πακέτα πρέπει να είναι διαρθρωμένα με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών με ισόρροπο τρόπο και ταυτόχρονα να ενισχύουν την επίτευξη εγχώριας προστιθέμενης αξίας''. 

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε επισημαίνοντας ότι ''τα πολυδιαφημισμένα πακέτα ALL-INCLUSIVE οδηγούν σε αποσάθρωση των μικρών και μεσαίων τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων, περιθωριοποιούν τα τοπικά προϊόντα, μειώνουν τα επίπεδα απασχόλησης και λειτουργούν μόνο για την δημιουργία υπερκερδών για τους tour operators και τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες''.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

Ελλάδα

ΦΕΚ - Κορωνοιός: Τα νέα μέτρα έως την 1η Φεβρουαρίου

κορωνοϊός πανδημία

Δημοσιεύθηκε σήμερα το ΦΕΚ με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Τα έκτακτα μέτρα προστασίας αφορούν το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, και ώρα 6 το πρωί έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου και ώρα 6 το πρωί.

Μεταξύ άλλων, απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ισχύει η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, προβλέπεται, αναστολή των συναθροίσεων και εκδηλώσεων, λειτουργία με το πολύ 15 άτομα για δικαστήρια, εισαγγελίες, στρατιωτικά δικαστήρια και αναστολή εξόδου από ΚΥΤ και δομές.

Για το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα πατήστε ΕΔΩ
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ουρές, χωρίς αποστάσεις, έξω από τα καταστήματα (φωτο)

ΔΕΥΑΗ: Με δάνειο η αποπληρωμή του χρέους στον ΟΑΚ – Επί ποδός για να μην "διψάσει" το Ηράκλειο

Εκπαιδευτές οδήγησης: Απελπιστική η κατάσταση λόγω του παρατεταμένου lockdown