Ελλάδα

Μαριάς: Θύματα της κρίσης στην Ελλάδα οι γυναίκες

7ac79-marias.jpg

Μέτρα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών, και ιδίως των Ελληνίδων που μαστίζονται από την κρίση και τα μνημόνια, ζήτησε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», Καθηγητής Νότης Μαριάς στις 12 Νοεμβρίου.

​Αναφερόμενος στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε επίπεδο Ευρώπης, ο Νότης Μαριάς είπε ότι είναι συχνό φαινόμενο, ενώ ακόμα πιο έντονα εμφανίζεται η καταπάτηση των δικαιωμάτων της γυναίκας αλλά και η ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ζήτησε την ευαισθητοποίηση της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να λάβει πολλαπλά άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της γυναίκας αλλά και της ισότητας των δύο φύλων.

«Στη χώρα μου, την Ελλάδα» είπε ο Νότης Μαριάς, «η μνημονιακή πολιτική και η λιτότητα έπληξαν ανεπανόρθωτα τις γυναίκες, καθώς το ποσοστό ανεργίας τους στο πρώτο τρίμηνο του 2015 ανήλθε στο 30,6% έναντι 23,5% των ανδρών, επιβεβαιώνοντας ότι οι μνημονιακές πολιτικές εντείνουν τις ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων». 

​Καταλήγοντας ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «οι γυναίκες αμείβονται με 16% τουλάχιστον χαμηλότερους μισθούς από τους άντρες και με συντάξεις μεσοσταθμικά κατά 39% χαμηλότερες έναντι των ανδρών, ανισότητες που πρέπει να σταματήσουν άμεσα».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία  του Νότη Μαριά:

Ελλάδα

Μυτιλήνη: Ελεύθερη μετά τη νοσηλεία της η Αφγανή που αυτοπυρπολήθηκε

πρόσφυγες

Ελεύθερη αφέθηκε σήμερα μετά την απολογία της, η 26χρονη Αφγανή πρόσφυγας η οποία την περασμένη Κυριακή αυτοπυρπολήθηκε μέσα στη σκηνή που διέμενε στον καταυλισμό του προσωρινού ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Η Αφγανή, έγκυος στον όγδοο μήνα της κύησης και μητέρα άλλων δυο μικρών παιδιών, αφέθηκε ελεύθερη με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και με μόνο περιοριστικό όρο, αυτόν της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η γυναίκα, αναγνωρισμένη πρόσφυγας, επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη με την οικογένεια της την προπερασμένη Τετάρτη με προορισμό τη Γερμανία. Της έγινε όμως γνωστό, την τελευταία στιγμή, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της.

Το πρωί της περασμένης Κυριακής έβγαλε τα παιδιά της από τη σκηνή και αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενη. Μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη μέχρι και σήμερα.

Ειδήσεις σήμερα 

Παπαευαγγέλου: ανησυχία για τις μεταλλάξεις και τις νέες εστίες κορωνοϊού (Βίντεο)

Λιγνάδης: Γιατί ανακρίτρια και εισαγγελέας είπαν «όχι» στο βραχιολάκι

Κορωνοϊός: Σύσκεψη Χαρδαλιά - Τσιόδρα με τους 13 Περιφερειάρχες