Ελλάδα

Λέσβος: Καταγγελία για επίθεση κουκουλοφόρων σε πρόσφυγες

Λέσβος - πρόσφυγες

Στη θαλάσσια περιοχή του Μολύβου πέντε άγνωστοι κουκουλοφόροι με ταχύπλοο επιτέθηκαν εν πλω σε 4 φουσκωτές βάρκες με πρόσφυγες και κατέστρεψαν τις μηχανές τους χθες το πρωί. Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιοποιεί το lesvosnews οι άγνωστοι φαίνεται να είναι ακροδεξιοί.

Από τις 9 το πρωί και για οκτώ ώρες οι βάρκες έμειναν ακυβέρνητες με κίνδυνο να υπάρχει ανατροπή ή πνιγμοί προσφύγων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αρκετοί πρόσφυγες (κυρίως άνδρες) έπεσαν στη θάλασσα και προσπάθησαν να σπρώξουν τις βάρκες προς τις ακτές κολυμπώντας.  Το συμβάν έγινε μάλλον στα διεθνή ύδατα και στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχει και η Τούρκικη Ακτοφυλακή καθώς ο μεγαλύτερος αριθμός από γυναίκες και παιδιά μεταφέρθηκαν στις ακτές της Τουρκίας.

Στην φωτo φαίνονται οι Ισπανοί ναυαγοσώστες να τραβάνε μια από τις τέσσερις πλαστικές λέμβους προς τις ακτές της Λέσβου (ώρα 17:15 μετά από 8 ώρες στη θάλασσα) με τους άνδρες που είχαν πέσει νωρίτερα στη θάλασσα.

Η καταγγελία έρχεται από τον Βέλγο Peter N. Bouckaert  (διευθυντής Εκτάκτων Αναγκών για το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ένας εμπειρογνώμονας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων, είναι υπεύθυνος για το συντονισμό ανταπόκριση του οργανισμού σε μεγάλους πολέμους και άλλες κρίσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων) που αυτό το καιρό προσφέρει τις υπηρεσίες του στο βόρειο τμήμα του νησιού.

 Σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις η επίθεση με φουσκωτό έγινε από Έλληνες ακροδεξιούς.

Ελλάδα

"Παρθενική" πτήση για το πρώτο αναβαθμισμένο F-16 (βίντεο)

F 16 μαχητικό αεροπλάνο

Την παρθενική του πτήση έπειτα από την ολοκλήρωση μεγάλου μέρους της τεχνικής αναβάθμισης έκανε το πρώτο F-16 της πολεμικής αεροπορίας που εκσυγχρονίζεται στην έκδοση Viper.

Η πτήση του -εκσυγχρονισμένου στην έκδοση Viper F-16 διήρκεσε μία ώρα και τέσσερα λεπτά. Απογειώθηκε στις 10:54, εκτέλεσε τοπική πτήση και προσγειώθηκε στις 11:58, αφού εκτέλεσε μια σειρά από προβλεπόμενες δοκιμασίες και ελέγχους.
Θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δοκιμαστικές πτήσεις από την Τανάγρα προτού το αεροσκάφος μεταφερθεί στις ΗΠΑ για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος, με σημερινή του ανάρτηση στο twitter, τονίζει ότι η αναβάθμιση του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζεται.

 

 

Συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία ενός αναβαθμισμένου F-16 από τον αεροδιάδρομο της Τανάγρας, ο υπουργός αναφέρει: «Το πρώτο ελληνικό #F16 που αναβαθμίζεται στην εκδοχή #Viper στην #ΕΑΒ έκανε την παρθενική του πτήση σήμερα, με απόλυτη επιτυχία. Tέλος του μήνα θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις της #LockheedMartin. Η αναβάθμιση του στόλου της Π.Α συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς».

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη: Συνάντηση γ.γ ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη με διοίκηση ΟΑΚ 

Κορωνοϊός: Στα 237 τα νέα κρούσματα - 28 νέοι θάνατοι

Πλαστικό χρήμα: Εκτοξεύτηκε η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών