Ελλάδα

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Πολυτεχνείο

Όπως κάθε χρόνο, το Πολυτεχνείο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό και  φιλοξενεί ομιλίες και δράσεις από  χθες Κυριακή, μέχρι την 17η του μηνός, όταν θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 15:30 και για τον λόγο αυτό, το συγκρότημα Πατησίων θα ανοίξει αύριο το πρωί στις 9:30 και θα κλείσει στις 13:00.

«Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών είναι η πάλη για τη βελτίωση της ζωής των επερχόμενων γενιών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις και στην πορεία της 17ης Νοέμβρη.

Εκδήλωση-Συζήτηση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διοργανώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ  σήμερα Δευτέρα στις 19:00 στην Τεχνόπολη. 

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τα 42 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου το 1973 καλεί την νεολαία, τους εργαζόμενους και όλο τον λαό να τιμήσουν το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης παίρνοντας μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις εορτασμού και την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου απευθύνουν ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ 

Τα «αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα και απαιτητά όσο ποτέ άλλοτε», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αποδίδοντας «φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου», η ΓΣΕΕ θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου, ενώ απευθύνει κάλεσμα σε όλους εργαζομένους να λάβουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα και στην καθιερωμένη πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική πρεσβεία.

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία βιώνει δραματικές καταστάσεις από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι επίκαιρα και απαιτητά όσο ποτέ άλλοτε», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου απευθύνει και το ΠΑΜΕ, «σε όλες τις ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και της νεολαίας». Το ΠΑΜΕ θα καταθέσει, επίσης, στεφάνι στο Πολυτεχνείο, σήμερα το απόγευμα, 16/11.

Ελλάδα

Κέρκυρα: 29χρονη με κορωνοϊό γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι

μωρό βρέφος νοσοκομείο

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι γεννήθηκε σήμερα με καισαρική τομή στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, από την 29χρονη μητέρα του που διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό.

 Μητέρα και βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση, στη Μονάδα Λοιμώξεων, με τηρούμενες αυστηρά όλες τις οδηγίες που δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ανωγείων - Προειδοποίηση για Ρέθυμνο και Χανιά

Κρήτη - κορωνοϊός: 74 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός – Σχολεία: Ματαίωση των προαγωγικών εξετάσεων εξετάζει το υπουργείο Παιδείας