Ελλάδα

ΚΕΔΕ: Επιστολή στον Πανούση για τη Δημοτική Αστυνομία

Δημοτικη Αστυνομια

Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Πανούση, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ζητώντας άμεση συνάντηση με αντικείμενο την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και τη χρηματοδότησή της.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά να συμπεριληφθούν στην ατζέντα της συνάντησης και θέματα που συνδέονται με την κατάργηση ή συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων και άλλες πρωτοβουλίες του υπουργείου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με τον πρόσφατο νόμο περί επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, «αφενός δεν αντιμετωπίζονται συνολικά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, αφετέρου δεν λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες όλων των Δήμων».

Όπως αναφέρει το Έθνος, το θέμα έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν μεταφερθεί οι πιστώσεις για τη μισθοδοσία των μελών της Δημοτικής Αστυνομίας και ο Δήμος της Αθήνας αδυνατεί να την καλύψει.

Η επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" και δημοτική σύμβουλος Πειραιά, Ελπίδα Παντελάκη , τόνισε ότι η επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, δεν μπορεί να επιβαρύνει τους ήδη μειωμένους προυπολογισμούς του Δήμου και πως πρέπει να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, επισήμανε ακόμη τον μικρό αριθμό πρώην δημοτικών αστυνομικών που έχει δεχθεί να επιστρέψει στους Δήμους, με αποτέλεσμα σε πολλούς να μην μπορεί στοιχειωδώς να λειτουργήσει.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν σε μία ημέρα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός Εντατική ΜΕΘ

Αποκαρδιωτικές είναι οι προβλέψεις ειδικών, για 570 διασωληνωμένους την επόμενη εβδομάδα! Την ίδια ώρα στα νοσοκομεία δεν πέφτει «καρφίτσα» και οι υγειονομικοί βρίσκονται στα όριά τους.

Οι αριθμοί δείχνουν τη θλιβερή αλήθεια:

Στις 5 Μαρτίου οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας ήταν 138 ενώ μόλις μία ημέρα μετά, στις 6 Μαρτίου δηλαδή, οι εισαγωγές ήταν 276! Με απλά λόγια, οι εισαγωγές διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο.“Ασφυξία” παρατηρείται πλέον και στις απλές κλίνες των νοσοκομείων ενώ στοιχεία δείχνουν, ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται έκρηξη και των διασωληνωμένων που αναμένεται να φτάσουν τους 570! 

“Με αυτό το ρυθμό θα έχουμε προβλήματα στα νοσοκομεία” είπε η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια πνευμονολογικής του Σωτηρία.

Όσο για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, στα περισσότερα νοσοκομεία είναι στο “κόκκινο”.

Δεν υπάρχει καμία κενή κλίνη ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς” ενώ το ίδιο ισχύει και για “Σισμανόγλειο” και Ασκληπιείο. Με μηδενική κλίνη στη ΜΕΘ είναι επίσης το “Αγία Όλγα” και το “Ελπίς”. Το νοσοκομείο “Σωτηρία” ξεκίνησε σήμερα την εφημερία του με 4 κενά κρεβάτια.

Πάνω από το όριο συναγερμού ο δείκτης θετικότητας

Την ίδια ώρα, ο δείκτης θετικότητας δε λέει να πέσει κάτω από το 4, που για τους επιστήμονες είναι το όριο συναγερμού.

Συγκεκριμένα, σήμερα Κυριακή, με 24.498 τεστ που έγιναν, ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 4,66.

Θυμίζουμε ότι τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, είναι 1.142 εκ των οποίων τα 569 είναι στην Αττική. Ο αριθμός των νεκρών είναι 53 ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 466.

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: 58χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή

Κρήτη - Kορωνοϊός: 50 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Ανησυχούν για τα κρούσματα κορωνοϊού στα χωριά