Ελλάδα

Κάποιοι βιάζονται να καταργηθούν τα Θρησκευτικά, λέει ο Ιερώνυμος

ιερωνυμος

Στην ανάγκη συνεργασίας της Εκκλησίας με την Πολιτεία για την Παιδεία αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από τον άμβωνα του Αγίου Δημητρίου Πανόρμου και τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία.
Όπως είπε, δεν μπορεί να κατανοήσει τους ανθρώπους «που θερμαίνονται τόσο πολύ και βιάζονται να καταργηθούν τα Θρησκευτικά». Ανέφερε ότι ιστορικά και θεσμικά το θέμα έχει αντιμετωπιστεί, επικαλούμενος τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας και το Σύνταγμα, σύμφωνα με τα οποία «η παιδεία πρέπει να είναι εθνική και θρησκευτική».
«Υπάρχουν οι φωνές ότι τα θρησκευτικά, όπως διδάσκονται, δεν χρειάζονται και πρέπει να αλλάξουν, πρέπει να κάνουμε θρησκειολογία, να μάθουμε για το ισλάμ και για το βουδισμό», είπε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Εξάλλου αναφέρθηκε και στις ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις του κατά της υφυπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου.«Μίλησα ίσως με μια απρέπεια για την υφυπουργό Παιδείας, όταν είπε "δεν βαριέστε, τα παιδιά μπορούν να φεύγουν από τα Θρησκευτικά"», ανέφερε.
Αναρωτήθηκε πάντως στη συνέχεια: «Αν εμένα δηλαδή δεν μου αρέσει η Ιστορία, η Άλγεβρα ή τα Μαθηματικά, μπορώ να φύγω; Τι σχολείο θα έχουμε μετά;» για να συμπληρώσει: «Υπάρχουν κάποιοι γονείς που είναι χαλαροί με αυτά, αλλά δεν ξέρουν ότι θα το πληρώσουν στα παιδιά τους».
Ο αρχιεπίσκοπος είπε ακόμη πως «δεν πρέπει να αφήσουμε αυτούς που μισούν την ορθοδοξία μας, αυτούς που κοιτάνε να πάρουν τις οικονομίες μας, να ξεριζώσουν την ψυχή μας, διότι αν κόψουμε τις ρίζες μας δεν θα έχουμε καρπούς».
«Τα παιδιά μας είναι ο θησαυρός μας και έχουμε καθήκον να τα προστατέψουμε», συνέχισε ο κ. Ιερώνυμος και κατέληξε: «Η Ορθοδοξία, αυτός ο τόπος, η πατρίδα, εκεί στηρίχθηκαν εκεί θα στηριχθούν και στο μέλλον». 

Ελλάδα

"Παρθενική" πτήση για το πρώτο αναβαθμισμένο F-16 (βίντεο)

F 16 μαχητικό αεροπλάνο

Την παρθενική του πτήση έπειτα από την ολοκλήρωση μεγάλου μέρους της τεχνικής αναβάθμισης έκανε το πρώτο F-16 της πολεμικής αεροπορίας που εκσυγχρονίζεται στην έκδοση Viper.

Η πτήση του -εκσυγχρονισμένου στην έκδοση Viper F-16 διήρκεσε μία ώρα και τέσσερα λεπτά. Απογειώθηκε στις 10:54, εκτέλεσε τοπική πτήση και προσγειώθηκε στις 11:58, αφού εκτέλεσε μια σειρά από προβλεπόμενες δοκιμασίες και ελέγχους.
Θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δοκιμαστικές πτήσεις από την Τανάγρα προτού το αεροσκάφος μεταφερθεί στις ΗΠΑ για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος, με σημερινή του ανάρτηση στο twitter, τονίζει ότι η αναβάθμιση του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζεται.

 

 

Συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία ενός αναβαθμισμένου F-16 από τον αεροδιάδρομο της Τανάγρας, ο υπουργός αναφέρει: «Το πρώτο ελληνικό #F16 που αναβαθμίζεται στην εκδοχή #Viper στην #ΕΑΒ έκανε την παρθενική του πτήση σήμερα, με απόλυτη επιτυχία. Tέλος του μήνα θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις της #LockheedMartin. Η αναβάθμιση του στόλου της Π.Α συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς».

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη: Συνάντηση γ.γ ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη με διοίκηση ΟΑΚ 

Κορωνοϊός: Στα 237 τα νέα κρούσματα - 28 νέοι θάνατοι

Πλαστικό χρήμα: Εκτοξεύτηκε η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών