Ελλάδα

Αυτός είναι ο Τζιχαντιστής μακελάρης που πέρασε από τη Λέρο

tromokratis_tzihantistis.jpg

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής Υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, ο τρομοκράτης καταγράφεται να εισέρχεται παράνομα στη Λέρο, στις 3 Οκτωβρίου 2015 με δουλεμπορικό μαζί με άλλα 198 άτομα  από την Τουρκία, προερχόμενος από τη Συρία. Καταγράφηκε και δακτυλοσκοπήθηκε την ίδια ημέρα, σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς.

Όπως επισημάνθηκε κατα τη συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Εσωτερικών, την ημέρα καταγραφής των λαθρομεταναστών και προσφύγων εκέινη της ημέρα (03/10) δεν υπήρχε διαθέσιμος πραγματογνώμονας της FRONTEX προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες εξακρίβωσης των στοιχείων του ALMOHAMMAD Ahmad, και των ταξιδιωτικών του εγγράφων, ως προς τη γνησιότητα ή την πλαστότητά τους. Η διαδικασία εξακρίβωσης αναμένεται από τις Γαλλικές Αρχές.

Κόσμος

Γαλλία: Η Αυστραλία έκανε "τεράστιο" λάθος ακυρώνοντας τη συμφωνία για τα υποβρύχια

macron-makron.jpg

Η Αυστραλία έκανε ένα «τεράστιο» διπλωματικό λάθος, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Γαλλίας, τον οποίο ανακάλεσε το Παρίσι, αφότου η Κανμπέρα αποσύρθηκε από μια παραγγελία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων γαλλικών υποβρυχίων για να συνάψει μια εναλλακτική συμφωνία με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

«Νομίζω ότι αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος, μια πολύ, πολύ κακή διαχείριση της εταιρικής σχέσης, διότι δεν ήταν ένα συμβόλαιο, ήταν μια εταιρική σχέση, η οποία υποτίθεται ότι βασιζόταν στην εμπιστοσύνη, την αμοιβαία κατανόηση και την ειλικρίνεια», δήλωσε ο πρεσβευτής Ζαν Πιερ Τεμπόλ σε δημοσιογράφους στην Κανμπέρα.

«Θα ήθελα να βρεθώ σε μια μηχανή του χρόνου, εάν θα ήταν δυνατόν, και σε μια κατάσταση, όπου δεν θα καταλήγαμε σε μια τόσο απίστευτη, αδέξια, ακατάλληλη, κατά της Αυστραλίας κατάσταση», είπε ο Τεμπόλ.

«Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να φύγω, αλλά πρέπει να γίνουν κάποιες επανεκτιμήσεις».

Η Αυστραλία δήλωσε πως λυπάται για την ανάκληση του Γάλλου πρεσβευτή κι ότι εκτιμάει τη σχέση με τη Γαλλία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: To γλέντι είχε κακή κατάληξη μετά τις μπαλωθιές

Ηράκλειο: "Ξεσηκωμός" για ενδεχόμενη παραχώρηση του "Νίκος Καζαντζάκης" στο ΤΑΙΠΕΔ

ESPA BANNER