Ελλάδα

Αστυνομικοί σε κύκλωμα με προϊόντα μαϊμού

αστυνομικος

Δύο αστυνομικοί και τρεις ιδιώτες συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, γιατί συμμετείχαν σε κύκλωμα που πουλούσε προϊόντα «μαϊμού» στο κέντρο της Αθήνας. Μαζί τους συνελήφθησαν και τρεις ιδιώτες, ενώ στην δικογραφία για την υπόθεση συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον άλλα πέντε άτομα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν χρηματικά ποσά και μεγάλος αριθμός απομιμητικών προϊόντων, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης
Οι συλληφθέντες αστυνομικοί είναι αστυφύλακες, ηλικίας 30 και 27 ετών, και οι υπόλοι τρεις 33 και 38 ετών (Έλληνες) καθώς και 32χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατάχρησης εξουσίας, παραβίασης οικιακού ασύλου κατά συναυτουργία, παράβασης καθήκοντος, ηθικής αυτουργίας σε απλές σωματικές βλάβες, ληστείας κατ' εξακολούθηση, εκβίασης κατά συναυτουργία, αδικήματα σχετικά με την Υπηρεσία, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και της κατοχής ναρκωτικών. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη ένας (1) υπήκοος Αλβανίας και τέσσερις (4) υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν κύκλωμα εκμετάλλευσης αλλοδαπών.

Ο 33χρονος, μαζί με τον υπήκοο Αλβανίας που αναζητείται, παρείχαν πληροφορίες στον 30χρονο αστυφύλακα, σχετικά με αποθήκες απομιμητικών προϊόντων στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συνέχεια, οι δύο αστυφύλακες, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, πραγματοποιούσαν ελέγχους στις συγκεκριμένες αποθήκες, χωρίς να κατάσχουν τα απομιμητικά προϊόντα, τα οποία παρέδιδαν στους συνεργούς τους, οι οποίοι τα πουλούσαν σε αλλοδαπούς, που δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο τέτοιων προϊόντων.

Τα μέλη του κυκλώματος μοιράζονταν τα χρήματα που έβγαζαν από την παράνομη δραστηριότητα τους. Σε περίπτωση που οι αλλοδαποί, οι οποίοι αγόραζαν τα συγκεκριμένα προϊόντα, δεν ήταν συνεπείς απέναντι στα μέλη του κυκλώματος, ο 38χρονος και ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας αναλάμβαναν, με τη βία, να πάρουν τα χρήματα.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με καταγγελία υπηκόου Μπαγκλαντές, το περασμένο καλοκαίρι, μετέβησαν στην αποθήκη του, στο κέντρο της Αθήνας, ο 30χρονος Αστυφύλακας, μαζί με τον 33χρονο ιδιώτη και τον υπήκοο Αλβανίας που αναζητείται, όπου αφού του συστήθηκαν ως αστυνομικοί, του ζήτησαν το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ, προκειμένου να μην προχωρήσουν στη σύλληψη του και στην κατάσχεση των προϊόντων του.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο υπήκοος Μπαγκλαντές, σε μεταγενέστερη συνάντηση παρέδωσε στους τρεις (3) δράστες το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, ως προκαταβολή του συμφωνηθέντος ποσού, ενώ το επόμενο διάστημα μετέβησαν στο κατάστημά του ο 38χρονος και ο 32χρονος και τον γρονθοκόπησαν σε διάφορα σημεία του σώματος, με σκοπό να αποσπάσουν το υπόλοιπο ποσό.

Επιπλέον, στη δικογραφία περιέχονται καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 30χρονος Αστυφύλακας, είτε μόνος του, είτε με τη συνδρομή των συνεργών του, προσέγγιζε αλλοδαπούς σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά και προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ καταγγέλλεται και έρευνα σε οικία αλλοδαπού, χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Από τις έρευνες που διενήργησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•Στην οικία του 30χρονου Αστυφύλακα, πέντε (5) τηλεφωνικές συσκευές, τρεις (3) κάρτες SIM και μπλοκ με χειρόγραφες σημειώσεις με τηλεφωνικούς αριθμούς και διευθύνσεις κατοικιών και αποθηκών στο κέντρο της Αθήνας.
•Στην οικία του 27χρονου Αστυφύλακα, (46) πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία φορολόγησης, (140) απομιμητικά ρολόγια, (26) αλυσίδες χεριού, (13) αλυσίδες λαιμού και μεγάλος αριθμός θηκών, φορτιστών και καλωδίων USB για κινητά τηλέφωνα.
•Στην κατοχή του 33χρονου, το χρηματικό ποσό των (6.060) ευρώ, νάιλον συσκευασία, που περιείχε ναρκωτική ουσία, πιθανόν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους (1,2) γραμμάρια και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
•Σε κατάστημα «internet - cafe», ιδιοκτησίας του 33χρονου, στο κέντρο της Αθήνας, ζυγαριά ακριβείας και δύο (2) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ναρκωτικά, συνολικού μεικτού βάρους (2,5) γραμμαρίων. Το συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
•Στην οικία του 38χρονου, συσκευή κινητού τηλεφώνου, καθώς και δισκία και φιαλίδια, που περιείχαν άγνωστες ουσίες και θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις.
•Στην κατοχή του 32χρονου, τρεις (3) τηλεφωνικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των (56.036) ευρώ, ενώ στην οικία και το αυτοκίνητό του, μεταξύ άλλων, σιδερογροθιά, μαχαίρι, νάιλον συσκευασία, ναρκωτική ουσία, πιθανόν κοκαΐνη, μεικτού βάρους (0,2) γραμμάρια, το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και φιαλίδια με άγνωστες ουσίες.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες (9-10-2015) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων εξετάζεται η συμμετοχή των εμπλεκομένων και σε άλλες συναφείς πράξεις.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στη Βουλή η εξαίρεση των αστυνομικών από το έκτακτο επίδομα

Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου

Με Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, κατέθεσαν την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου με βασικό αίτημα την χορήγηση επιδόματος COVID-19.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Ένωσης, οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας σήκωσαν το μεγαλύτερο φορτίο των ελέγχων και πλήρωσαν το τίμημα ακόμα και με το θάνατο συναδέλφων τους αλλά και εκατοντάδες νοσήσαντες.

Οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με το εάν προτίθεται να ικανοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Μαθητές διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό μετά την κηδεία συμμαθητή τους

Επιδότηση ρεύματος: Οι δικαιούχοι και τα ποσά ανά μήνα

Ηράκλειο: Τα κρούσματα στην περιοχή προκαλούν ανησυχία

 

ESPA BANNER