Ελλάδα

Αλλάζει η νοοτροπία των Ελλήνων για το αλκοόλ και την οδήγηση

drink-n-drive660x300.jpg

Θετική αλλαγή νοοτροπίας στο θέμα της οδηγικής ασφάλειας και της κατανάλωσης αλκοόλ από τους Έλληνες οδηγούς διαπιστώνουν τα τελευταία χρόνια οι συμμετέχοντες στη «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», που διοργανώνεται κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Οκτωβρίου, σε 29 χώρες, έξω από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», το οποίο διοργανώνει τη δράση στην Ελλάδα για 9η συνεχή χρονιά, τα τελευταία χρόνια κυρίως οι νέοι οδηγοί (λιγότερο οι μεσήλικες) μειώνουν τη χρήση αλκοόλ κατά τη νυχτερινή διασκέδασή τους, ενώ αυξάνονται αυτοί που επιλέγουν για τη βραδυνή έξοδό τους την ασφάλεια των μέσων μαζικής μεταφοράς, αντί του ΙΧ.

Χθες, 400 νεαροί εθελοντές ενημέρωσαν κυρίως συνομηλίκους τους έξω από 30 νυχτερινά κέντρα σε 24 πόλεις της χώρας, για τον ολέθριο συνδυασμό αλκοόλ-οδήγησης και ζήτησαν από τον «οδηγό της παρέας» να μην καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια η παρέα. Το αποδέχτηκαν 2.400 οδηγοί, οι οποίοι φόρεσαν ειδικό βραχιολάκι για να είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμοι. Το μήνυμα της βραδιάς ήταν «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει, Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».

Οι τέσσερις στους πέντε τήρησαν την υπόσχεσή τους ενώ μόνο σε ποσοστό 15%-20%, από τους 1.800 που έκαναν αλκοτέστ (με αλκοολόμετρα που διέθεσε η Τροχαία) όταν ολοκληρώθηκε η διασκέδαση, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει κατανάλωση αλκοόλ πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Από αυτούς, τα 2/3 ήταν άνδρες και το 1/3 γυναίκες. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, η υπέρβαση των ορίων ήταν μικρή, ενώ μόνο τέσσερις τα είχαν «τσούξει».

Ελλάδα

Καστελόριζο: Tο υποβρύχιο "Παπανικολής" αναδύθηκε επιβλητικά έξω από το λιμάνι της Μεγίστης

Υποβρύχιο Παπανικολής

Στον απόηχο της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας και των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με μια ανάρτησή του στο facebook, αναφέρθηκε στο υποβρύχιο «Παπανικολής» το οποίο έκανε την «εμφάνιση» του σήμερα στο Καστελόριζο, προκαλώντας την έκπληξη όχι μόνο των κατοίκων του νησιού, αλλά και των Τούρκων γειτόνων μας, θέλοντας να στείλει έτσι το μήνυμα ότι πιάστηκαν στον ύπνο.

Αναδύθηκε επιβλητικά

«Το Υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ αναδύθηκε επιβλητικά έξω από το λιμάνι της Μεγίστης στο Καστελόριζο, δημιουργώντας στους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας την αίσθηση της απόλυτης ασφάλειας, «διευκολύνοντας» έστω και έτσι την αγωνιώδη προσπάθεια εκείνων που επιχειρούν να το εντοπίσουν» έγραψε ο Κωνσταντίνος Φλώρος αναρτώντας τις σχετικές φωτογραφίες.

«Τα Υποβρύχιά μας παραμένουν οι «Αθέατοι» Άοκνοι φρουροί του Αιγαίου, με τα περισκόπιά τους να παρακολουθούν τα πάντα!!!» πρόσθεσε ο κ. Φλώρος με νόημα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο - Σεισμός: Είμαστε στο πλευρό των πληγέντων δήλωσε ο Πρωθυπουργός - Τα μέτρα (Βίντεο)

Ηράκλειο - σεισμός: Κάτοικοι σε απόγνωση μίλησαν στην κάμερα του ekriti

 

ESPA BANNER