Ελλάδα

Έφτασε στην Ελλάδα ο εξοπλισμός ταυτοποίησης προσφύγων

αστυνομια

Εξοπλισμό ταυτοποίησης προσφύγων παρέλαβε την Πέμπτη από τον γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα Πέτερ Σοφ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Πρόκειται για 12 συσκευές ταυτοποίησης Εurodac, μαζί με τον συνοδευτικό τους εξοπλισμό (υπολογιστές), που η γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία δώρισε στην ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου μέσα στις επόμενες μέρες να τοποθετηθούν στα νησιά του βορειοανατολικού και ανατολικού Αιγαίου όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες προσφυγικές ροές.

«Υπάρχει ανάγκη ευρωπαϊκής δράσης που περιλαμβάνει ενίσχυση της Frontex, αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ και ενίσχυση των χωρών διέλευσης, στην εφαρμογή του ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου επανεισδοχής και της συμφωνίας επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας» σημείωσε ο κ. Τόσκας, ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα δεν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της ή να δεχτεί κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες σε θαλάσσιο χώρο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. 

Από την πλευρά του, ο γερμανός πρεσβευτής ανέφερε πως Ελλάδα και Γερμανία είναι ίσως οι περισσότερο επιβαρημένες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ξεπερνά τις 400.000 ο αριθμός των προσφύγων που έφθασαν στην Ελλάδα αυτόν τον χρόνο. Στη Γερμανία δεν ξέρουμε ακόμα πόσοι θα φθάσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά πάρα πολλοί πιστεύουν ότι θα έχουμε από 800.000 μέχρι και ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Οφείλουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε κατάλληλες και αποδεκτές υποδομές στέγασης και υγιεινής και περίθαλψης» εκτίμησε, σημειώνοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει φέτος διαθέσει 2,4 εκατ. ευρώ στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στη Βουλή η εξαίρεση των αστυνομικών από το έκτακτο επίδομα

Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου

Με Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, κατέθεσαν την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου με βασικό αίτημα την χορήγηση επιδόματος COVID-19.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Ένωσης, οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας σήκωσαν το μεγαλύτερο φορτίο των ελέγχων και πλήρωσαν το τίμημα ακόμα και με το θάνατο συναδέλφων τους αλλά και εκατοντάδες νοσήσαντες.

Οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με το εάν προτίθεται να ικανοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Μαθητές διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό μετά την κηδεία συμμαθητή τους

Επιδότηση ρεύματος: Οι δικαιούχοι και τα ποσά ανά μήνα

Ηράκλειο: Τα κρούσματα στην περιοχή προκαλούν ανησυχία

 

ESPA BANNER