Ελλάδα

Πολιτική

"Όχι σε στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις σε κρίσιμες ώρες"

Παυλόπουλος.jpg

Στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις σε κρίσιμες ώρες δεν μπορεί να υπάρχουν, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουΐκ.

Έχω να περάσω αυτό το κατώφλι από τότε που ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και για μένα είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, όπως αντιλαμβάνεσθε, αλλά, χαίρομαι πάνω απ’όλα  που σας έχουμε σήμερα Πρόεδρο της Δημοκρατίας  σε μια πολύ δύσκολη εποχή, που πρέπει όλοι να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, είπε ο κ. Κουΐκ .

Και από τη δική μας την πλευρά, και με επικεφαλής, όπως ξέρετε, τον Πάνο Καμμένο, είμαστε σε μία κυβέρνηση η οποία – τουλάχιστον – πορεύεται περήφανα, διαπραγματεύεται περήφανα και νομίζω ότι θα εκπληρώσουμε μέσα στο βάθος τετραετίας αυτά που έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό, πρόσθεσε.

Με αφορμή την αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η μεγάλη του παρακαταθήκη, ιδίως μετά το 1974 και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, είναι ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά  τα κάνουμε όλοι μαζί. «Στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις σε κρίσιμες ώρες  δεν μπορεί να υπάρχουν» πρόσθεσε.

Ελλάδα

Πως θα λειτουργούν τα συνεργεία που θα επισκευάζουν ηλεκτροκίνητα οχήματα

ηλεκτροκινητο αυτοκινητο

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των συνεργείων που αναλαμβάνουν εργασίες επισκευής και συντήρησης σε οχήματα υψηλής τάσης περιγράφει Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία δημιουργούνται ευνοϊκές προϋποθέσεις για την περαιτέρω προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, καθώς εξασφαλίζεται η τεχνική υποστήριξη των συγκεκριμένων οχημάτων σε όλο τον κύκλο ζωής τους.

Ειδικότερα, η ΚΥΑ αφορά στα οχήματα υψηλής τάσης και συγκεκριμένα, μοτοποδήλατα, μοτοσικλέτες, τρίκυκλα και ελαφρά τετράκυκλα οχήματα έως 9 θέσεων των ακολούθων κατηγοριών:

Ηλεκτροκίνητα οχήματα, η κίνηση των οποίων παρέχεται αποκλειστικά από ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται στους συσσωρευτές τους.

Υβριδικά οχήματα με ηλεκτρική ενέργεια συνδυασμένη με τη λειτουργία κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς και υβριδικά οχήματα κατηγορίας Plug−in Hybrid, στα οποία η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την κίνησή τους παρέχεται κυρίως από το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και αποθηκεύεται στους συσσωρευτές τους.

Οι χώροι πρέπει να διαθέτουν απαραίτητη σήμανση, όπως αναγνωριστικές πινακίδες επί του οχήματος και οριοθέτηση του χώρου με εμφανή σήμανση υψηλής τάσης, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις εκτέλεσης όλων των εργασιών με ασφάλεια, τόσο για τα οχήματα όσο και για τους εργαζόμενους του συνεργείου.

Αρμόδια Αρχή για την αναγγελία έναρξης λειτουργίας των συνεργείων οχημάτων υψηλής τάσης, τη διενέργεια ελέγχων, καθώς και για την ανάκληση και σφράγιση των συνεργείων ορίζεται η οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπου υπάγεται το συνεργείο.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, που συνυπέγραψε την ΚΥΑ, δήλωσε: «Πραγματοποιείται ένα καθοριστικό βήμα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, καθώς διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε να εξασφαλίζεται η τεχνική υποστήριξη του ηλεκτροκίνητου οχήματος σε όλον τον κύκλο ζωής του. Επιπλέον, δημιουργούνται ευκαιρίες απασχόλησης, καθώς θεσπίζεται μια νέα επαγγελματική ειδίκευση σε ένα πεδίο με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Εξαφανίστηκε ανήλικη τουρίστρια

Δήμος Μινώα Πεδιάδας - σεισμός: Ζητά έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων