Ελλάδα

Πολιτική

Ταφόπλακα για τη χώρα εκλογές ή δημοψήφισμα εκτιμά η Ντόρα

ντορα

Στην εκτίμηση πως η κυβέρνηση έχει χάσει χρόνο με τις παλινωδίες της, υπογραμμίζοντας ότι ο ελλνικός λαός έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτεί και όχι να χρεοκοπήσει τη χώρα, προχωρά βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.Σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, η κα Μπακογιάννη τονίζει πως η χώρα βρίσκεται σε φάση στάσης πληρωμών και θεωρεί πως αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει την κυβέρνηση με τους εταίρους.
Σχολιάζοντας τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος, η βουλευτής της ΝΔ τονίζει πως «είναι βέβαιο πως οι εκλογές ή το δημοψήφισμα θα είναι μια καταστροφική εξέλιξη, μια ταφόπλακα για την οικονομία της χώρας».
Η κ. Μπακογιάννη εκφράζει την ανησυχία της και για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα θέματα της ασφάλειας, της μετανάστευσης και της εξωτερικής πολιτικής, τονίζοντας πως «υιοθετώντας την ατζέντα του 3%, η κυβέρνηση έχει την ψευδαίσθηση ότι εκπροσωπεί το 36% των πολιτών».
Όσον αφορά τα εσωτερικά της ΝΔ, δηλώνει παρούσα στην πρώτη γραμμή για την ανόρθωση της παράταξης, τονίζοντας πως επιμένει στο έκτακτο συνέδριο όπου θα εξεταστεί και το θέμα της αλλαγής ηγεσίας.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πως θα ταξιδεύουν οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών προς τα νησιά

self test covid

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς.

Ειδικότερα για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι πριν την 1/7/2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών. Τα παιδιά έως 12 ετών απαλλάσσονται όλων των υποχρεώσεων και μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς κανένα τεστ. 

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθενται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test.

Όλες οι υπόλοιπες οδηγίες πτήσεων προς τα νησιά παραμένουν ως έχουν, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΥΠΑ που εκδόθηκε στις 24/7/2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών