Ελλάδα

Πολιτική

Τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ κατά του δημοψηφίσματος

anel.jpg

Τέσσερις το σύνολο βουλευτές των ΑΝΕΛ δηλώνουν μέρες πριν το δημοψήφισμα την διαφοροποίηση τους από την επίσημη θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Υπέρ του «ναι» τάχθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου Κώστας Δαμαβολίτης.

«Αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε αυτό το περήφανο "όχι" και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με κλειστές τράπεζες, με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά... αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε "όχι", τι ακριβώς θα κάνουμε;», σημείωσε.

Το πρωί της Πέμπτης, ο Βασίλης Κόκκαλης προέτρεψε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ακύρωση του δημοψηφίσματος.

«Χθες προέτρεψα τον πρωθυπουργό να ακυρώσει το δημοψήφισμα, διότι το μόνο που θα πετύχει αυτό το δημοψήφισμα είναι η διχόνοια», είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει προσωπικές του απόψεις. «Υπάρχουν και άλλες φωνές που το λένε, δεν πρέπει να γίνει αυτό το δημοψήφισμα», τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ίδιος.

Και ο Δημήτρης Καμμένος ζήτησε την άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος, καθώς και την επανέναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας έως το αργότερο τις 20 Ιουλίου. 

Η τελευταία - χρονικά- προσθήκη αφορά τον Νίκο Μαυραγάνη. «Η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη» δήλωσε πτο μεσημέρι της Πέμπτης ο Νίκος Μαυραγάνης

 

Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Το ιδιαίτερο μήνυμα για την Ημέρα της Ευρώπης

σακελλαροπουλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παραβρέθηκε στην τελετή έπαρσης των σημαιών της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Η τελετή έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού για την ημέρα της Ενωμένης Ευρώπης και της συμπλήρωσης 40 ετών από την ένταξη της χώρας μας στην Ε.Ε και στη συνέχεια παρακολούθησε τη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών για τον εορτασμό της Ημέρας Λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η κυρία Σακελλαρόπουλου τόνισε ότι για την πατρίδα μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι χώρος ευημερίας και ασφάλειας, και σημείωσε ότι στις προκλήσεις της εποχής μας, την πανδημία, την οικονομία και την κλιματική αλλαγή, η Ευρώπη οφείλει να απαντήσει με ενότητα και αλληλεγγύη.

Ειδικότερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Εορτάζουμε σήμερα τη νίκη των συμμάχων και τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου του 1945. Ευλαβικά τιμάμε όσους θυσίασαν τη ζωή τους, για να μπορούμε εμείς να είμαστε ελεύθεροι.

Μόλις 5 χρόνια μετά, στις 9 Μαΐου του 1950, φωτισμένοι Ευρωπαίοι έθεσαν τις βάσεις για την ειρήνη και την πρόοδο των λαών της Ευρώπης. Φέτος συμπληρώνονται 71 χρόνια από τη Διακήρυξη του Ρομπέρ Σουμάν και 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Για την πατρίδα μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι χώρος ευημερίας και ασφάλειας. Μετέχουμε στις αξίες της, στον κοινό ευρωπαϊκό μας βίο και πολιτισμό. Είμαστε υπερήφανοι για όσα πετύχαμε με τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας και έχουμε υψηλές προσδοκίες για το μέλλον.

Στις προκλήσεις της εποχής μας, την πανδημία, την οικονομία και την κλιματική αλλαγή, η Ευρώπη οφείλει να απαντήσει με ενότητα και αλληλεγγύη».

ειδησεις σημερα 

Ημέρα της Ευρώπης: Έπαρση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής σημαίας στην Ακρόπολη

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς μπήκε μπροστά στην ΠτΔ για να μην την..."καταπλακώσει" η ελληνική σημαία

Ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την Ημέρα της Ευρώπης