Ελλάδα

Πολιτική

Σ. Θεοδωράκης: Κάποιοι λένε να τα γκρεμίσουμε όλα, εμείς λέμε να τα αλλάξουμε όλα

stavros-theodorakis-014.jpg

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης το μεσημέρι του Σαββάτου συναντήθηκε με νέους και νέες που αυτές τις μέρες έδωσαν τη μάχη του ΝΑΙ από την θέση του εθελοντή χωρίς να ανήκουν σε κανένα κόμμα. Μεταξύ άλλων τους είπε:

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Όσο πιο εύκολη φαντάζει μια λύση τόσο πιο ψεύτικη είναι.
Κάποιοι αναρωτιούνται «αύριο ποιοι θα αποφασίσουν για μας»;
Θέλω να σας διαβεβαιώσω: Το ΝΑΙ δε θα φέρει ξανά στα πράγματα το παλιό σύστημα!
Οι τράπεζες πρέπει να ανοίξουν την Τρίτη. Να εφοδιαστεί ξανά η αγορά. Αυτό θα γίνει μόνο με ένα δυνατό ΝΑΙ.
Για να πούμε στους συμμάχους μας: Οι Έλληνες θέλουν μια καλύτερη συμφωνία – λεφτά για την ανάπτυξη – αναδιάρθρωση του χρέους.
Αν πούμε «ΟΧΙ» θα είμαστε έρμαια των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης που ψάχνουν αφορμή για να πουν ότι οι Έλληνες είναι βαρίδι για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κάποιοι μας λένε να τα γκρεμίσουμε όλα, εμείς λέμε να τα αλλάξουμε όλα.
Η πρότασή μας ανεξαρτήτως του αποτελέσματος είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων, να μην κρυφτούν.
Έχει μεγάλη σημασία να μη διχαστούμε.
Η χώρα έχει ανάγκη από τη δύναμη της λογικής.

Πολιτική

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ευάγγελος Κυριαζόπουλος

Για πρώτη φορά από την σύστασή της συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Κυβερνητική Επιτροπή Παρακολούθησης και Αξιοποίησης Λιμένων, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων. Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου.

Τις εργασίες της Επιτροπής χαιρέτησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ομαλής διεξαγωγής των διαγωνιστικών διαδικασιών και των 10 περιφερειακών λιμένων, εστιάζοντας ωστόσο στους τέσσερις πρώτους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου καθώς και του εμπορικού τμήματος του λιμένα Καβάλας.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξάλλου υπογράμμισε το εντονότατο επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο, όπως τόνισε, «επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του στρατηγικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας».

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν οριζόντια όλους τους περιφερειακούς λιμένες και επικεντρώθηκε σε κάποια από αυτά κυρίως για τους λιμένες της Ηγουμενίτσας και του Βόλου. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σχεδιασμός αναγκαίων ενεργειών και συντάχθηκαν σχετικά χρονοδιαγράμματα.

Στις εργασίες της Επιτροπής εκτός από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ε. Κυριαζόπουλο συμμετέχουν οι κ.κ. Χ. Τριαντόπουλος, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, η κα. Α. Καλύβα, Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Ο. Καβαλάκης, Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο κ. Ε. Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Μ. Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Α. Κοντογιώργης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης, καθώς και εκπρόσωπος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψήφισμα Δ.Σ. Ηρακλείου: Να παραχωρηθεί το Ενετικό Λιμάνι και η χερσαία ζώνη στο Δήμο

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα

ΕΚΗ: Απεργιακές κινητοποιήσεις για το "ξήλωμα" των εργασιακών δικαιωμάτων