Ελλάδα

Πολιτική

"Στόχος μια συνολική συμφωνία μέσα στον Ιούνιο"

sakelaridis.jpg

Η κυβέρνηση έχει στόχο να κλείσει μια συνολικότερη συμφωνία με τους εταίρους ως τα τέλη Μαΐου ή μέσα στον Ιούνιο, που θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος από τα επίδικα ζητήματα, δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ανοίγοντας την τακτική ενημέρωση, (θα γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη σε πρώτη φάση, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε πως θα ήταν άκομψο και αδόκιμο να μπει στην ουσία της διαπραγμάτευσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά θα δώσει το πολιτικό στίγμα και το πολιτικό πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, που προκύπτει από την λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου.

«Σκοπός της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία η οποία θα καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος από τα επίδικα ζητήματα που είναι υπό διαπραγμάτευση», πρόσθεσε, ενώ εκτίμησε ότι «μπορεί μέχρι το τέλος του Μάη, ενδεχομένως και μέσα στον Ιούνιο να φτάσουμε και μια συνολικότερη συμφωνία». 

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν το βάζει κάτω από το χαλάκι.

Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση αναμένει πως η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις θα σημάνει και χαλάρωση της πολιτικής, η οποία ακολουθείται σχετικά με τη χρηματοδότηση.  «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας άμεσα», σημείωσε. 

«Σκοπός είναι να καταβάλουμε όλες τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις στην ώρα τους, ώστε να είμαστε συνεπείς. Όμως εδώ υπάρχει και το ζήτημα της ευθύνης της απένατι πλευράς», συνέχισε. 

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κάμψη στην πορεία των εμβολιασμών (Βίντεο)

εμβολιασμός

Τις «χαμένες» εμβολιαστικά ημέρες του Αυγούστου επιχειρεί να καλύψει η κυβέρνηση με τις κινητές μονάδες που θα αναπτυχθούν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Ηράκλειο το υπουργείο Υγείας έχει ήδη επικοινωνήσει με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Χαλκιδική, επιχειρώντας να δει εάν υπάρχει εμβολιαστικό ενδιαφέρον από εργαζόμενους, οι οποίοι αμέλησαν μέχρι σήμερα να κάνουν το εμβόλιο.

Όπου εκδηλωθεί η πρόθεση από αρκετούς εργαζόμενους, οι μονάδες θα βρίσκονται εκεί, με προσωπικό που θα «απελευθερωθεί» από τα εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία παρατηρείται χαμηλό ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες.

Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 347 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 2.760 τα νέα κρούσματα - 17 θάνατοι - 172 οι διασωληνωμένοι

Self test - κορωνοϊός: Πρόστιμο σε εργαζόμενους που δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα