Ελλάδα

Πολιτική

Σβίγκου: Η ΝΔ έχει χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας και υπευθυνότητας

Ρανια Σβίγκου

Δριμεία κριτική για τη στάση της ΝΔ, στην οποία καταλογίζει ότι επενδύει στην πατριδοκαπηλία σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τα αδιέξοδά τους, άσκησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον απόηχο των εξελίξεων γύρω από την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Κουμουτσάκος. «Αυτό που είναι πρωτοφανές», τόνισε, «είναι να γίνεται μια τέτοια επίθεση από φασιστοειδή, και η ΝΔ να έχει το θράσος να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτή την επίθεση και για ηθική αυτουργία τον Ν. Φίλη».
 
Ειδικότερα, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο 105,5", η κ. Σβίγκου υποστήριξε ότι «η ΝΔ έχει χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας και υπευθυνότητας». Ανέφερε ότι «όλη αυτή την εβδομάδα είδαμε να παίζει πολύ περίεργα παιχνίδια με την ακροδεξιά, επένδυσε στην πατριδοκαπηλία, επένδυσε σε μια πολιτική αντιπαράθεση που σε καμία περίπτωση δεν είχε να κάνει με όσα θα πρέπει να συζητάνε αυτή τη στιγμή τα κόμματα στη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε». «Προσπάθησαν, ρίχνοντας νερό στο μύλο της ακροδεξιάς, να ξεφύγουν από τα δικά τους αδιέξοδα και τελικά αυτό που είδαμε, ήταν ντροπιαστικό...», επισήμανε.

Πολιτική

Μητσοτάκης-Ελπιδοφόρος: Συνάντηση μετά τις εξηγήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Μητσοτάκης Ελπιδοφόρος

Με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο συναντήθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, με κυβερνητική πηγή να επισημαίνει ότι «αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τη διευκρινιστική ανακοίνωση του κ. Ελπιδοφόρου με την οποία εκφράζει τη λύπη του για την οδύνη που προκάλεσε σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς με την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», όπου παρέστη και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τατάρ. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μητσοτάκη-Ελπιδοφόρου, συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Επίσης, ο αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από ΟΗΕ: Μήνυμα σε Τουρκία για προκλήσεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό

Ηράκλειο: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του ηλικιωμένου

 

ESPA BANNER