Ελλάδα

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Το 61,3% είπε, φτάνει, αυτό είναι το όριο μας

panos_skourletis.jpg

«Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει ότι μετά από πέντε μήνες δυσκολιών, το 61,3% είπε, φτάνει αυτό είναι το όριό μας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, το πρωί στoν ΑΝΤ1.

Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης αναγνώρισε ότι πλέον «την ευθύνη στη διαπραγμάτευση την έχει η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που θα λάβουν μέρος σήμερα στις Βρυξέλλες, σε λιγότερο από ένα 48ώρο μετά τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, σημείωσε ότι «η περήφανη στάση του κόσμου έκανε και τις πιο δύσκολες κυβερνήσεις να πουν ότι η Κυριακή δεν είναι το τέλος του κόσμου».

Σχετικά με το περιεχόμενο της πρότασης που θα παρουσιάσει σήμερα ο πρωθυπουργός στη σύνοδο κορυφής - μετά και από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο χθεσινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών- ο υπουργός Εργασίας τόνισε: «Μετά από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων είχαμε καταφέρει να συγκλίνουμε σε κάποια πράγματα κι αυτή είναι η βάση του τελευταίου κύκλου της διαπραγμάτευσης. Εκ των ου άνευ είναι η συζήτηση για το θέμα του χρέους». Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι κανένας δεν μπορεί να σταθεί μόνο στο δημοσιονομικό σκέλος «χωρίς τη συνολική εικόνα της συμφωνίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ελλάδα

Μουράτ Γετκίν: Ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει έναν μηχανισμό πίεσης στο Ισραήλ

ερντογάν

Για τον ρόλο που προσπαθεί να διαδραματίσει ο Τούρκος Πρόεδρος στον νέο κύκλο αιματηρής κρίσης στη Μέση Ανατολή, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ ο διακεκριμένος τούρκος αρθρογράφος Μουράτ Γετκίν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανταποκρίτρια του ΟΡΕΝ στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία εξακολουθεί να έχει δύναμη και επιρροή στην Παλαιστίνη αν και όχι όπως παλαιότερα, εξηγώντας ότι ο ρόλος προστάτη της Χαμάς που ανέλαβε η Άγκυρα, έκανε τη Φατάχ και τον Μαχμούντ Αμπάς να πάρουν αποστάσεις.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν καλώντας τον Ερντογάν να βοηθήσει στρατιωτικά τη Χαμάς

Μεσανατολικό: "Βροχή" από βόμβες έριξε το Ισραήλ στη Γάζα τη νύχτα

Ισραήλ - Νετανιάχου: Εξουδετερώσαμε στρατηγούς της Χαμάς