Ελλάδα

Πολιτική

Πατούλης: Η αυτοδιοίκηση θα στηρίξει την προσπάθεια του πρωθυπουργού

πατουλης

Να κάνει πράξη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και να φέρει μέσα στις επόμενες 48 ώρες τη συμφωνία που θα επιτρέψει να λειτουργήσει η χώρα, να ανοίξουν οι τράπεζες, να αποκατασταθεί η ηρεμία και το αίσθημα ασφάλειας και να μην υπάρξει Grexit, ζητεί ο Γιώργος Πατούλης πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που συμμετείχε στην επιτροπή στήριξης του «ΝΑΙ». 

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, για το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος, «οι δεσμεύσεις αυτές του πρωθυπουργού φαίνεται ότι έπεισαντους πολίτες κι αποδυνάμωσαν όπως αποδείχθηκε το διακύβευμα που πρόβαλαν οι δυνάμεις που τάχθηκαν εξαρχής υπέρ του ΝΑΙ». 

Ο κ. Πατούλης προσθέτει ότι «στην προσπάθεια αυτή όλοι θα τον στηρίξουμε και πρώτη η Αυτοδιοίκηση, η οποία αποτελεί για την ελληνική κοινωνία θεσμό που εκφράζει την σταθερότητα, την ασφάλεια, την αλληλεγγύη». 

Συμπληρώνει όμως ότι «αν δεν έρθει η συμφωνία που μας υποσχέθηκε, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες» και υποστηρίζει ότι «σε αυτό το απευκταίο για 
την πατρίδα μας ενδεχόμενο, η αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της». 

Ο κ. Πατούλης εκτιμά ότι ανάμεσα στους λόγους που επικράτησε το "όχι", ήταν ότι «είχε πρόσωπο», «έναν πολιτικό ηγέτη, τον κ. Τσίπρα, ένα 
πρόσωπο που για την πλειοψηφία του λαού μας σήμερα εκφράζει την ελπίδα». 

Αντίθετα, το ΝΑΙ, σημειώνει «δεν είχε πρόσωπο. Δεν είχε έναν αντίστοιχο πολιτικό ηγέτη. Επιπλέον, υποστηρίχθηκε από πολιτικές και 
κομματικές ηγεσίες που αποδεικνύεται ότι αποστρέφεται η πλειοψηφία της κοινωνίας μας». Γι' αυτό τις καλεί «να αποχωρήσουν άμεσα». 

Τέλος αναφέρει ότι «δεν πρέπει το στρατόπεδο του ΟΧΙ να ερμηνεύσει λανθασμένα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το κυριότερο, είναι 
απαραίτητο να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την ενότητα του λαού μας». 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Στα 858 τα θετικά self-test από τα άνω των 255.000 που δηλώθηκαν

self test

Λίγο προτού χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, ύστερα από ένα εξάμηνο lockdown, στα 858 υπολογίζονται τα θετικά self test μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού σχολείων που έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα πλατφόρμα self-testing.gov.

Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα 255.528 τεστ από το σύνολο των 1,7 εκατομμυρίων ατόμων που επιστρέφουν αύριο στα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί μαθητές με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, θα μεταβούν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.

Στην ενημέρωση ότι θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self test, από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, προχώρησε, πριν από ένα 24ωρο, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Διαβάστε επίσης:

Από την Πέμπτη η προμήθεια των νέων self tests για τους υπαλλήλους του Δημοσίου

Κορωνοϊός: 1.428 νέα κρούσματα, 728 διασωληνωμένοι, 51 θάνατοι