Ελλάδα

Πολιτική

Ο Φλαμπουράρης κάνει έκκληση και η Αριστερή Πλατφόρμα προετοιμάζεται

τσίπρας φλαμπουράρης

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι θα ήθελε οι 162 σύντροφοί του να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αν γίνει κάτι τέτοιο, «δεν θα παραστεί ανάγκη να προχωρήσουμε σε εκλογές»

Ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε ότι «όλη η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται ποιο ειναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει και σίγουρα κανείς από αυτούς δεν θα ήθελε να καταψηφίσει μια κυβέρνηση της αριστεράς η οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε κάποια μέτρα». «Θα είναι αδικία αυτή η κυβέρνηση να πέσει από τους ίδιους της τους βουλευτές» τόνισε. 

Σε σχέση με τους διαφωνούντες, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι ελπίζει ότι τελικά οι σύντροφοί του θα καθορίσουν τη φορά στο μονοπάτι που θα διανύσει και ότι η ψήφος εμπιστοσύνης θα σηματοδοτήσει το τέλος αυτής της ιστορίας. 

Την ίδια ώρα σε θέσεις μάχης μπαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του ενδεχόμενου να ζητήσει ο πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή μετά τις 20 Αυγούστου. Με ορατή την πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης, κορυφαία στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας επιχειρούν να απορρίψουν εκ των προτέρων το «παιχνίδι των ευθυνών» που εκτιμάται ότι θα διαδραματιστεί στη συνέχεια.

Πάντως, ουδείς από την Αριστερή Πλατφόρμα ξεκαθαρίζει τι σκοπεύει να πράξει σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ούτε εάν σε περίπτωση εκλογών θα ενταχθεί σε κάποιο νέο κόμμα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας, ο Θανάσης Πετράκος τόνισε: «Δεν έχουμε σκοπό να ρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά θέλουμε να την βγάλουμε από το μνημονιακό δρόμο».

Ανάλογη δήλωση έκανε την ίδια ώρα στον ΣΚΑΙ ο Στάθης Λεουτσάκος. «Σήμερα δεν μπορείς να απαντήσεις στα προβλήματα που υπάρχουν με το να απευθύνεσαι εκβιαστικά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν "όχι"» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει από τους βουλευτές που ψήφισαν "όχι" σε ένα νέο μνημόνιο».Ο κ. Λεουτσάκος έκανε λόγο για «μεγάλη στροφή έξω από το προγραμματικό πλαίσιο που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ» και υπογράμμισε πολλές φορές ότι «ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι έννοιες ασύμβατες», καθώς και ότι «το μνημόνιο δεν μπορεί να αποτελέσει ενοποιητική βάση για τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η κυβέρνηση κακώς υπέγραψε και θα πρέπει σύντομα να πάρει αποστάσεις από αυτό που υπέγραψε» τόνισε ο κ. Λεουτσάκος και κατέληξε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να καταργήσει μνημόνια και όχι να ψηφίσει μνημόνια».

Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Συζήτησαν Παπανδρέου – Ανδρουλάκης

ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Γιώργο Παπανδρέου, την οποία ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής και την ευρύτερη παράταξη. Η συζήτηση έγινε με τηλεδιάσκεψη καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται σε περιοδεία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συζήτησε έγινε σε καλό κλίμα με τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να αναγνωρίζει τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε κρίσιμες στιγμές και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας της παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε στον κ. Παπανδρέου: «Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη ημέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Ανακοίνωσε ότι διαγνώσθηκε με καρκίνο

Βενιζέλος για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Δεν υπάρχει ισχυρότερος λόγος από τη σιωπή

Μητσοτάκης - Βουλή: Δεν πρόκειται να επιβάλλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

ESPA BANNER