Ελλάδα

Πολιτική

Μάκης Βορίδης: Δεν γίνεται να συνεχίσει να κυβερνά μία κυβέρνηση μειοψηφίας

voridis2.jpg

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση μειοψηφίας και είναι αδύνατον να συνεχίσει να κυβερνά και να νομοθετεί με τις ψήφους των βουλευτών της αντιπολίτευσης», υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στη «Real News».

Όπως εκτίμησε, η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε εκλογές.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, η κυβέρνηση είτε πρέπει να διευρύνει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, κάτι που όπως εκτιμά δεν είναι πρόθεσή της, είτε θα κάνει εκλογές, οι οποίες ο ίδιος θεωρεί ότι θα γίνουν άμεσα και όχι πάντως αργότερα από τον Νοέμβριο.

Η Ν.Δ., τόνισε ο κ. Βορίδης, δεν φοβάται τις εκλογές και σημειώνει ότι η απόφαση αυτή αποτελεί ευθύνη και πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα.

 Σε ερώτηση αν αποκλείει το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης με τη στήριξη και της Ν.Δ., ο κ. Βορίδης απάντησε πως δεν θεωρεί δυνατή την προγραμματική συμφωνία με την Αριστερά και μια τέτοια συγκυβέρνηση. 

Σε ό,τι αφορά τη θέση του ότι η Ν.Δ. έπρεπε να ψήφιζε υπέρ της αποχής στην ψηφοφορία επί της νέας συμφωνίας, υποστήριξε ότι «αποτέλεσε πρόταση που ισορροπούσε από τη μία στην ανάγκη να υπάρξει χρηματοδότηση της χώρας και άρα συμφωνία και από την άλλη στην άρνηση εγκρίσεως του μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου, το οποίο ενσωματώνει δημοσιονομικά μέτρα που οφείλονται στην καταστροφική διακυβέρνηση Τσίπρα και βεβαίως ερμηνεύεται, ενδεχομένως μη ορθά αλλά πάντως ερμηνεύεται, ως στήριξη στην παραπαίουσα και καταστροφική διακυβέρνηση διακυβέρνηση Τσίπρα».

Εστιάζοντας ειδικότερα στη Ν.Δ., ο κ. Βορίδης εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να παραμείνει κυβερνητική δύναμη, πείθοντας όμως τον λαό με τη δύναμη των ιδεών της, χωρίς παραχωρήσεις, παλινδρομήσεις ή συμβιβασμούς και κυρίως χωρίς να παριστάνει ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι.

Πολιτική

Μητσοτάκης: Εντός του 2022 καθιερώνουμε ειδικό πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου

μητσοτάκης γεννηματά

Με μία ανάρτηση στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι η Πολιτεία πρόκειται να τιμήσει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου που θα έχει το όνομά της.

«Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Ξεκινάμε όπως έχουμε δεσμευθεί από τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως», προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μέσα στο 2022 καθιερώνουμε, λοιπόν, με ένα ειδικό πρόγραμμα πιλότο, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη ώστε να αλλάξουμε επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές», τονίζει ακόμη.

«Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους», καταλήγει ο πρωθυπουργός.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φώφη Γεννηματά: "Αντίο μαμά" - Συγκλόνισαν με τους επικήδειους τα τρία της παιδιά

Φώφη Γεννηματά: To "τελευταίο αντίο" από τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ

Σακελλαροπούλου για Φώφη Γεννηματά: Έκανε οίστρο ζωής τον φόβο του θανάτου

 

ESPA BANNER