Ελλάδα

Πολιτική

Λαφαζάνης: Δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία αν είμαστε ευρωπροτεκτοράτο

λαφαζανης.jpg

Η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να παίξει ένα καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας και να συμβάλει σε προοδευτικές και δημοκρατικές εξελίξεις" δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά τη συνάντησή του με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία χαρακτήρισε θεσμική. 

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι παρουσίασε τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας, που τις χαρακτήρισε αντιμνημονιακές, πατριωτικές, προοδευτικές, δημοκρατικές και σημείωσε ότι είναι πρόπλασμα ενός κόμματος για το οποίο ήδη έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στον Άρειο Πάγο.

"Πιστεύουμε ότι η βουλή πρέπει να λειτουργεί, δεν έχει κλείσει, έχει μια πολύ σημαντική αποστολή. Πρέπει το ρόλο της αυτό η βουλή να τον διαδραματίσει μέχρι τέλους" τόνισε ο κ. Λαφαζάνης λέγοντας ότι ενεργή δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μνημονιακή δημοκρατία. "Δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία αν είμαστε ευρωπροτεκτοράτο, ευρωαποικία, όταν η Μέρκελ και ο Γιούνκερ καθορίζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα".

"Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και ο λαός περήφανος. Δεν μπορούν να κλείνουν τη βουλή. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λειτουργεί είναι βουλή, οι θεσμοί. Αντιστρατευόμαστε τις εκλογές εξπρές, είναι πρωτοφανές κάποιοι να οργανώνουν εκλογές αυγουστιάτικα. Θέλουν να κρύψουν τις συμφωνίες που έχουν κάνει από τον ελληνικό λαό, παραπλανούν" επισήμανε.

"Δεν είναι δυνατό να πηγαίνουμε σε εκλογές χωρίς τη δυνατότητα διαλόγου. Θέλουμε προεκλογική περίοδο με χρονική επάρκεια, να είναι ουσιαστική, να πάει στις κάλπες ο πολίτης ενημερωμένος" επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι η "Λαϊκή Ενότητα μπορεί να παίξει ένα καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας και να συμβάλει σε προοδευτικές και δημοκρατικές εξελίξεις".

"Θα στηρίξουμε τη λειτουργία της βουλής το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί ο ρόλος της με βάση το Σύνταγμα. Πρέπει να λειτουργεί μέχρι την τελευταία μέρα και να καταπιάνεται με όλα τα μεγάλα και κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη χώρα".

Ελλάδα

Έκτορας: Ο σκύλος που μαχαιρώθηκε τα κατάφερε και επέστρεψε ...σπίτι!

Νίκαια κακοποίηση σκύλου

Ο σκύλος που μαχαιρώθηκε και κακοποιήθηκε στη Νίκαια, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο, τα κατάφερε και επιστρέφει στον ιδιοκτήτη του!

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ), Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Έκτορας συνάντησε τον ιδιοκτήτη του και ξέσπασε σε κλάμματα.

Αν και δεν ήταν τσιπαρισμένος, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γουρδομιχάλης, όταν αντίκρισε το αφεντικό του κατάλαβαν όλοι ότι πρόκειται για τον κηδεμόνα του.