Ελλάδα

Πολιτική

Θεοδωράκης: Το Ασφαλιστικό είναι το τέρας κάτω από το χαλί

θεοδωρακης

Είπα στον Αλέξη Τσίπρα ότι ο δρόμος που τραβά είναι λάθος. Συζητήσαμε για το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση. 

Με πρότασή μου έγινε δεκτή (εκτός ΝΔ) η θέση να αλλάξει ο εκλογικός νόμος από αυτή τη Βουλή.

Στο προσφυγικό επεσήμανα τις ευθύνες της Ελλάδας. Οι ροές αυξήθηκαν και λόγο της ανικανότητας υπουργών. Συμφωνήσαμε σε ένα κείμενο που καλεί την Ευρώπη να βοηθήσει και να γίνεται η ταυτοποίηση στην Τουρκία.

Δεν έγινε δεκτή η πρόταση για επιτροπή που θα ασχοληθεί με το ασφαλιστικό. Περιμένουμε συγκεκριμένη πρόταση στη Βουλή. Θέλουμε ένα σύστημα χωρίς περισσότερα βάρη για τους πολίτες.

Δεν προτίθεται το Ποτάμι να μετέχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ούτε η οικουμενική είναι λύση, θα είναι κυβέρνηση ελάχιστου παρονομαστή. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση «Εθνικής Ελλάδος» που θα αντιμετωπίσει άμεσα τα φλέγοντα προβλήματα.

Είπα στον πρωθυπουργό ότι η ευθύνη του είναι τεράστια γιατί έλεγε ψέματα για το ασφαλιστικό. Είπαμε ότι οι συσκέψεις των αρχηγών δεν γίνεται για να βγάζεις τα απωθημένα σου. Να τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το θέμα στη Βουλή και εκεί θα δώσουμε τις προτάσεις μας.

Δεν συζητήσαμε για συγκεκριμένη πρόταση αλλά επί της αρχής. «Είπα το ασφαλιστικό είναι το τέρας που κρύβεται κάτω από το χαλί». Για εμάς σημαντικός όρος είναι ότι ο κόσμος της παραγωγής πρέπει να πιστεύει ότι έχει μέλλον μέσα σε αυτό το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για τις συντάξεις.

Πολιτική

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: Ορόσημο τα μέσα Μαΐου για επιστροφή στην κανονικότητα

Μητσοτάκης

«H υγειονομική κρίση με το έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνει στο τέλος της. Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί σημαντικά και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες. Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος.

Mε προφανώς, ημερομηνία ορόσημο τα μέσα Μαΐου, όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας -ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την ελληνική οικονομία- σε επισκέπτες από το εξωτερικό υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν περάσει την ασθένεια, είτε θα έχουν έρθει με ένα αρνητικό test», σημείωσε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του σε διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο της «Πολιτικής Ακαδημία Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία - Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Μεταρρυθμίσεις». 

«Από την μια το Ταμείο Ανάκαμψης και από την άλλη το ΕΣΠΑ αφορούν όλους τους Έλληνες πολίτες. Δεν μιλάμε, εδώ για έναν κουβά με κεφάλαια, χρήματα, τα οποία απλά θα πάνε σε κάποιες μεγάλες εταιρείες. Ειδικά το σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης -με το ΕΣΠΑ είστε προφανώς, πιο, εξοικειωμένοι, καθώς είναι το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο έχει υποστηρίξει την ελληνική οικονομία εδώ και δεκαετίες- αλλά για το Ταμείο Ανάκαμψης θα διαπιστώσετε ότι είναι μια δουλειά η οποία έχει και εθνικό αλλά και περιφερειακό πρόσημο»σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σεμινάριο, όπου έκαναν παρουσίαση και απάντησαν σε ερωτήσεις των στελεχών της ΝΔ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος της πανδημίας. Είμαι αισιόδοξος, διότι, η εμπιστοσύνη την οποία έχει χτίσει η πατρίδα μας -ειδικά στους κύκλους των ξένων επενδυτών- είναι αυτή την εποχή εξαιρετικά υψηλή. Άρα, υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Είμαι αισιόδοξος, διότι, εκμεταλευτήκαμε την περίοδο της πανδημίας για να δρομολογήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν κάνει την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική. Και είμαι, επίσης, αισιόδοξος διότι η Ελλάδα σε πείσμα κάποιων που προέβλεπαν τα χειρότερα τελικά -καθώς μπορούμε πια να κάνουμε με αρκετή ασφάλεια έναν απολογισμό του πως διαχειρίστηκαν οι διάφορες ευρωπαϊκές χώρες την πανδημία- τα κατάφερε πολύ καλύτερα από τις πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Το σημερινό σεμινάριο της «Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών Plus» παρακολούθησαν στελέχη της ΝΔ από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ από τον Αύγουστο του 2019 έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 30 αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Την αποψινή εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματεας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ΝΔ Βασίλης Φεύγας και ακολούθησε εισήγηση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργιου. 

ειδησεις σημερα 

Μπαχτσελί: «Η Ελλάδα θα χάσει το κεφάλι της» – Επίθεση σε Μητσοτάκη και Δένδια

ΗΝΙΟΧΟΣ 2021: Μήνυμα Μητσοτάκη για την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων (Βίντεο)

Στη Σαουδική Αραβία Δένδιας και Παναγιωτόπουλος