Ελλάδα

Πολιτική

Θεοδωράκης: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά σύνορα στο Αιγαίο

stavros-theodorakis-014.jpg

«Έχουμε υποχρέωση να φροντίσουμε τους πρόσφυγες που ξεσπιτώθηκαν και ψάχνουν μία ασφαλή στέγη. Είναι υποχρέωσή μας ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι. Αλλά από την άλλη θα πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αντέξει τους μετανάστες όλου του κόσμου. 

Η Ευρώπη έχει βάλει κανόνες. Αυτοί οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και στη χώρα μας». 

Αυτό σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου όπου είχε συνάντηση διάρκειας μεγαλύτερης της μιας ώρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος συνοδευόταν από τον ευρωβουλευτή του Κινήματος Μίλτο Κύρκο, ζήτησε από την κυβέρνηση «να τολμήσει να φύγει από ιδεοληψίες και να κάνει το διαχωρισμό: προστασία και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και με τους μετανάστες μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να αποκοπεί η συνεχής ροή προς τα ελληνικά νησιά και τις μεγάλες πόλεις». 

Πρόσθεσε δε πως αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης των μεταναστών.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει την προκλητική συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «η κυρία Κωνσταντοπούλου μάλλον έχει την άποψη ότι η Βουλή είναι τσιφλίκι της» επαναλαμβάνοντας ότι «μετά την επίλυση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, μετά τη σταθεροποίησή της, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η Βουλή και να αλλάξει ο Πρόεδρος».

Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού:
 

Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Θα μιλήσω με όλους τους υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Ο Γιώργος Παπανδρέου

Παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στη διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Με ανακοίνωσή του, ενημερώνει ότι θα συναντηθεί με όλους τους υποψήφιους προέδρους του κόμματος.

Αναλυτικά, από το γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές,

Γι' αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμπλοκή στο ΚΙΝΑΛ: Διακόπηκε η συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ – Σενάρια για Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παράταση έξι ημερών για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την προεδρία

Ανδρουλάκης για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ: Ολοι είναι καλοδεχούμενοι

Κεγκέρογλου για την υποψηφιότητά του: Πρέπει να αποκαταστήσουμε την επαφή με την κοινωνία

ESPA BANNER