Ελλάδα

Πολιτική

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Να περιοριστεί ο καθένας στο θεσμικό του ρόλο

kwnstantopoulou.jpg

Για "στοχευμένες επιθέσεις" των τελευταίων δύο ημερών, κάνει λόγο ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τον θόρυβο που προκλήθηκε από την παρουσία αστυνομικών στο Κοινοβούλιο, ενώ αναφέρεται και στον "ρόλο της Αστυνομίας σε μία Δημοκρατία".

Μάλιστα, σχετικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, αναφέρεται ότι υποδαυλίζεται η εκ μέρους αστυνομικών δυνάμεων αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής, ή της αρμοδιότητας της Φρουράς της Βουλής και τροφοδοτείται αντιπαράθεση της Αστυνομίας προς το Κοινοβούλιο, ή και διαρκείς επιθέσεις προς την πρόεδρό του.

Στην ανακοίνωση - αφού γίνεται αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την πρόεδρο της Βουλής (Επιτροπή για το χρέος, γερμανικές αποζημιώσεις, ανάσυρση των υποθέσεων της Siemens και λίστα Λαγκάρντ) - τονίζεται πως σήμερα που ήταν προγραμματισμένη η δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση Siemens, "ήταν απολύτως αναμενόμενο ότι θα επινοηθεί και θα κατασκευασθεί μείζον ζήτημα λειτουργίας της Προέδρου της Βουλής, που προεδρεύει της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας".

"Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και ουδείς δικαιούται να παριστάνει τον ανυποψίαστο, καλό θα ήταν ο καθένας να περιορίζεται και να υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο στη Δημοκρατία και να μην μετατρέπεται σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος" καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο της προέδρου της Βουλής.

Ελλάδα

Σεισμός - Ελασσόνα: Έντρομοι στους δρόμους οι κάτοικοι - Αναφορές για ζημιές (βίντεο)

Ελασσονα σεισμος

Σεισμός 6 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Ελασσόνα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, αναστατώντας τους κατοίκους πολλών περιοχών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας έχει εγκλωβιστεί στο Μεσοχώρι, καθώς δεν κατάφερε να βγει από το σπίτι. 

 

 

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ζημιές και σε άλλες κατοικίες αλλά και μια εκκλησία στο Μεσοχώρι.

Την ίδια ώρα, σε ένα σχολείο στο Δαμάσι, το οποίο ήταν κλειστό, κατέρρευσε ένας τοίχος ενώ υπάρχουν και μικροζημιές και σε οικήματα στη Λάρισα, όπου οι κάτοικοι πετάχτηκαν έντρομοι στους δρόμους.

 

 

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ακολούθησαν αισθητοί μετασεισμοί, τουλάχιστον τρεις μέχρι αυτή την ώρα.

Προβλήματα αναφέρονται στις τηλεπικοινωνίες, πιθανότατα λόγω του μεγάλου φόρτου.

Τι λέει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7,8χλμ -κάτι που επεξηγεί και γιατί έγινε αισθητός σε τόσες πολλές περιοχές.

Το επίκεντρο της δόνησης υπολογίζεται 16χλμ νότια της Ελασσόνας.

 

 

 

Η δόνηση έγινε αισθητή στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα αλλά ακόμη και την Αττική.

Μετά από την πρώτη δόνηση, σημειώθηκε και μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ.

 

 

 

Η ανάρτηση του σεισμολόγου Γεράσιμου Χουλιάρα για το σεισμό:

 

 

Πολύ ισχυρός σεισμός στις 12:16 μμ με μέγεθος 6,0 Ρίχτερ και επίκεντρο 16 Νότεια της Ελασσόνας-14 χιλ ΒΒΔ της Λάρισσας....

Posted by Gerasimos Chouliaras on Wednesday, 3 March 2021