Ελλάδα

Πολιτική

Δ.Φλαμπουράρης: Κάποιοι προσπαθούν να ακυρώσουν τα συμφωνηθέντα

φλαμπουράρης

«Δίνουμε ένα σκληρό αγώνα για να οδηγηθούμε σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία» επισημαίνει σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο υπουργός Επικρατείας κάνει λόγο για «συστηματική προσπάθεια κάποιων να ακυρώσουν τα συμφωνημένα» και για «ανεντιμότητα ορισμένων δηλώσεων και δημοσιευμάτων που τις πολιτικές διαφωνίες τις παρουσιάζουν ως έλλειψη προετοιμασίας και σαφήνειας από την ελληνική κυβέρνηση», και σημειώνει πως «η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε να έχουμε το συντομότερο δυνατόν μια αμοιβαία και επωφελή συμφωνία».

Μάλιστα, αναφέρει πως «αν οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί επικίνδυνα και η οικονομική και η γεωπολιτική αστάθεια διεθνώς». Ο κ. Φλαμπουράρης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος χωρίς όμως, όπως λέει, να το θεωρεί ιδιαίτερα πιθανό και κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση πως άφησε άδεια ταμεία. 

Όσον αφορά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ο κ. Φλαμπουράρης τονίζει πως το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν είναι 100 ημερών αλλά τετραετίας και επισημαίνει πως η κυβέρνηση ήδη άρχισε να το εφαρμόζει από τον πρώτο μήνα. 

Ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει, επίσης, πως η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει το e-mail Χαρδουβελη, τονίζοντας πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στον αντίποδα των καταστροφικών μνημονίων.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κάμψη στην πορεία των εμβολιασμών (Βίντεο)

εμβολιασμός

Τις «χαμένες» εμβολιαστικά ημέρες του Αυγούστου επιχειρεί να καλύψει η κυβέρνηση με τις κινητές μονάδες που θα αναπτυχθούν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Ηράκλειο το υπουργείο Υγείας έχει ήδη επικοινωνήσει με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Χαλκιδική, επιχειρώντας να δει εάν υπάρχει εμβολιαστικό ενδιαφέρον από εργαζόμενους, οι οποίοι αμέλησαν μέχρι σήμερα να κάνουν το εμβόλιο.

Όπου εκδηλωθεί η πρόθεση από αρκετούς εργαζόμενους, οι μονάδες θα βρίσκονται εκεί, με προσωπικό που θα «απελευθερωθεί» από τα εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία παρατηρείται χαμηλό ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες.

Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 347 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 2.760 τα νέα κρούσματα - 17 θάνατοι - 172 οι διασωληνωμένοι

Self test - κορωνοϊός: Πρόστιμο σε εργαζόμενους που δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα