Ελλάδα

Πολιτική

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η δύναμη είναι του λαού

κουτσούμπας

«Ο ελληνικός λαός να μην επιτρέψει να μεταφραστεί η αυριανή ψήφος του σε ψήφο υποστήριξης των αντιλαϊκών μνημονίων που έρχονται, της αντιλαϊκής πολιτικής, της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, της χρεοκοπίας ενός ολόκληρου λαού, να μην υποκύψει στα εκβιαστικά διλήμματα απ' όπου κι αν προέρχονται, είτε από τους μεν, είτε από τους δε» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι.

«Όσοι πάνε να ψηφίσουν να ρίξουν στην κάλπη με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν έτσι ώστε να εκφραστεί η αντίθεσή τους, η αντίστασή τους, την πρόταση του ΚΚΕ με οποιοδήποτε τρόπο επαναλαμβάνουμε, είτε με άκυρο, είτε με λευκό, ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο» πρόσθεσε.

«Η δύναμη είναι του λαού. Και αύριο στο δημοψήφισμα, αλλά κυρίως από τη Δευτέρα θα συναντηθούμε ξανά όλοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, αγρότες, νέοι και νέες, συνταξιούχοι στον αγώνα για να μην χρεοκοπήσει ο λαός, για άμεσα μέτρα ανακούφισης, για να έρθουμε τελικά σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ, αυτήν καλούμε τον ελληνικό λαό να ενστερνιστεί, να την κάνει δική του και να την παλέψει κάθε ώρα, κάθε μέρα από εδώ και πέρα» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πολιτική

Δένδιας: Ο πρώτος ΥΠΕΞ που επισκέπτεται το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη

Νίκος Δένδιας

Στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 18 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Ν. Δένδιας θα είναι ο πρώτος ΥΠΕΞ κράτους-μέλους της ΕΕ που μεταβαίνει στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη από την έναρξη της κρίσης

Κατά την επίσκεψή του, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Ιμπραχιμ Στάγεχ, και όχι με τον υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλικι, όπως αρχικά ανακοινώθηκε, λόγω έκτακτης αλλαγής του προγράμματος του τελευταίου.

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Την ίδια μέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί.

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μαΐου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γλυκά Νερά: Παράθυρο από Τσιάρα για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Κορωνοϊός: Φόβος και τρόμος ο συγχρωτισμός και οι μεταλλάξεις

Ηράκλειο: Λειτουργούν ξανά τα φανάρια που είχαν καεί σαν ...Ιούδας