Ελλάδα

Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: Ο Τσίπρας ψεύδεται όταν λέει ότι οι εταίροι έκλεισαν τις τράπεζες

grafeio.jpg

Ο πρωθυπουργός ψεύδεται όταν λέει ότι οι εταίροι έκλεισαν τις τράπεζες, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου κατα την ομιλία του στη συγκέντρωση του ΚΙΔΗΣΟ το βραδυ της Πέμπτης στη πλατεία Κοτζιά.

«Αυτός τις έκλεισε. Ήξερε ότι χωρίς πρόγραμμα ο (πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο) Ντράγκι, δε μπορούσε να συνεχίσει να δίνει χρήμα στις τράπεζες», ανέφερε και πρόσθεσε: «"Ναι" ή "Όχι" στο ευρώ είναι το ερώτημα στο δημοψήφισμα. Ο κ. Τσίπρας μας λέει ένα "'Οχι" θα σημάνει νέα διαπραγμάτευση, άλλα θα είναι μια διαπραγμάτευση για έξοδο από την Ευρώπη», είπε, και πρόσθεσε για το δημοψήφισμα του 2011 ότι ο ίδιος είχε πάρει θετική στάση αλλά δυστυχώς και στο εσωτερικό του κόμματος δέχτηκε επίθεση. «Τότε ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι είναι χρεοκοπία και σήμερα κατάφερε να φέρει τη χώρα σε σημείο κι επισήμως να χρεοκοπήσει. Φάνηκε η γύμνια τους», τόνισε.

«Με το "Ναι" την Κυριακή θα έχουμε την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών και με το "Ναι" κερδίζουμε μια νέα προοπτική: το κούρεμα με ομοφωνία και παραμονή μας στο ευρώ. Με το "'Οχι" κερδίζουμε τη χρεοκοπία. Καλώ την κυβέρνηση να επανεκτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να αλλάξει στάση. Κάλω και τους εταίρους να λάβουν υπόψιν τα λάθη τους», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου και κατάληξε τονίζοντας ότι «μια κακή κυβέρνηση ή μια κακή συμφωνία μπορούν να αλλάξουν», αλλά όπως σημείωσε, «έξοδος από την Ευρώπη είναι δρόμος χωρίς επιστροφή».

Πολιτική

Κορωνοϊός - Κεραμέως: Μόνο 0,1% των σχολικών μονάδων έχει αναστείλει τη λειτουργία του

Κεραμεως Νίκη

Σχεδόν μηδενικός είναι ο αριθμός σχολικών μονάδων των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι μόλις το 0,1% των σχολικών μονάδων έχει αναστείλει τη λειτουργία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι αύριο, Δευτέρα, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν στα σχολεία με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος self test, υπογραμμίζοντας ότι από αυτή την εβδομάδα χρειάζεται η επίδειξη ενός και όχι δύο αρνητικών αυτοδιαγνωστικών τεστ ανά εβδομάδα.

Αναφορικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι το ακριβές πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθηθεί σε περίπτωση ασθενείας με κορωνοϊό υποψηφίου, θα ανακοινωθεί μετά από ειδική σύσκεψη που θα γίνει με τους επιδημιολόγους. Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια σε περίπτωση ασθένειας είθισται οι υποψήφιοι να εξετάζονται στις επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου.

ειδησεις σημερα 

Χιλιάδες self test σήμερα για μαθητές και εργαζόμενους - Για ποιους είναι υποχρεωτικό

Τι ανοίγει αύριο - Ο οδικός χάρτης της επιστροφής στην κανονικότητα

"Άδειασε" η Αθήνα το Σαββατοκύριακο - Πάνω από 60.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια