Ελλάδα

Πολιτική

Βενιζέλος: Με ευθύνη Τσίπρα η Ελλάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη

benizelos.jpg

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον ότι «με την ευθύνη του κ. Τσίπρα η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα εγκλωβισμένη στις αντιφάσεις της επιλογής της».

Με άρθρο του στα Νέα, ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα «αντισυνταγματικό και παράνομο» και τονίζει ότι η κυβέρνηση μετά το «όχι» έχει την υποχρέωση να ανοίξει τις τράπεζες, να αποφύγει την χρεοκοπία και να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία της οικονομίας. 

«Το δημοψήφισμα δεν εξαγνίζει αλλά εντείνει τις ευθύνες του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης
ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έτυχε δυστυχώς της φιλικής στήριξης της ΧΑ» αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και προσθέτει: «Περιμένουμε τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία. Ο λαός ψήφισε, εμπιστεύθηκε, περιμένει το καλύτερο».

Ελλάδα

Μουράτ Γετκίν: Ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει έναν μηχανισμό πίεσης στο Ισραήλ

ερντογάν

Για τον ρόλο που προσπαθεί να διαδραματίσει ο Τούρκος Πρόεδρος στον νέο κύκλο αιματηρής κρίσης στη Μέση Ανατολή, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ ο διακεκριμένος τούρκος αρθρογράφος Μουράτ Γετκίν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανταποκρίτρια του ΟΡΕΝ στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία εξακολουθεί να έχει δύναμη και επιρροή στην Παλαιστίνη αν και όχι όπως παλαιότερα, εξηγώντας ότι ο ρόλος προστάτη της Χαμάς που ανέλαβε η Άγκυρα, έκανε τη Φατάχ και τον Μαχμούντ Αμπάς να πάρουν αποστάσεις.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν καλώντας τον Ερντογάν να βοηθήσει στρατιωτικά τη Χαμάς

Μεσανατολικό: "Βροχή" από βόμβες έριξε το Ισραήλ στη Γάζα τη νύχτα

Ισραήλ - Νετανιάχου: Εξουδετερώσαμε στρατηγούς της Χαμάς