Ελλάδα

Πολιτική

Αιχμές Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

zoi-konstantopoulou.jpg

«Φυσικά και είναι θεσμική παρέμβαση που δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα, όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση. Γιατί σήμερα μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση αύριο να είναι μια άλλη κυβέρνηση».

Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες την κάλεσαν να σχολιάσει την χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, που είχε κεντρικό σύνθημα τη παραμονή της χώρας στο Ευρώ.

«Αν δείτε ποιοι καλούσαν στη συγκέντρωση θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Η βουλή πάντως υποδέχθηκε τους συγκεντρωμένους», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου αφήνοντας παράλληλα αιχμές για εμπλοκή του γραφείου της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, που όπως υποστήριξε, καλούσε μέσω tweet τον κόσμο να συμμετάσχει.

Στουρνάρα καλεί να καταθέσει τη Δευτέρα η Επιτροπή Αληθείας .

Κατά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένει να έρθει και να καταθέσει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στον οποίο θα αποστείλει σχετική επιστολή.

«Υπάρχουν και συνέπειες αν δεν έρθει», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο τι θα γίνει σε περίπτωση που αρνηθεί ο κ. Στουρνάρας να ανταποκριθεί στο αίτημα της Επιτροπής.

Όπως τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, «σε όσους απευθυνθήκαμε όλοι έχουν δεσμευτεί πλην του κ. Στουρνάρα, που είναι και ο μόνος που δεν ανταποκρίθηκε στο να στείλει τα στοιχεία που του έχει ζητήσει η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους».

Ακόμα, η κ. Κωνσταντοπούλου επέμεινε στην άποψη περί «επονείδιστου χρέους», και ότι «είναι άκυρο όλο το μνημονιακό χρέος» και τόνισε ότι η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους θα δουλέψει ακόμα ένα χρόνο, για να υπάρξει πλήρης στοιχειοθέτηση των επιχειρημάτων της ελληνικής πλευράς.

Όπως είπε, η Επιτροπή αναμένει από το Υπουργείο 'Αμυνας όπως έχει συμφωνηθεί, να σταλούν στην Επιτροπή «όλες οι συμβάσεις από το 1980-2010 που συνδέονται με διαφθορά, μίζες και αξιώσεις έναντι του δημοσίου».

«Ήδη έχουν ελεγχθεί σειρά συμβάσεων. Αυτό είναι η απαρχή. Θα ερευνηθούν όλες οι συμβάσεις που είναι ανοικτές στην ποινική δικογραφία και έχουν διαπιστωμένες, από δικαστικής εξουσίας, έκνομες συμπεριφορές», συμπλήρωσε.

«Ξεκινάμε τα επόμενα μας βήματα. Θα υπάρξουν σειρά πρωτοβουλιών σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να συλλέγει στοιχεία και να ολοκληρώσει το έργο της», υπογράμμισε η πρόεδρος της Βουλής. Πρόσθεσε δε ότι την ερχόμενη Δευτέρα η ίδια θα καταθέσει το πόρισμα με τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής στη Διεθνή Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν δεδομένου του φορτωμένου προγράμματος της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, υπάρχει πιθανότητα τυχόν συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους να έρθει ως κατεπείγον νομοσχέδιο και να τεθεί σε ψήφιση ακόμα και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ελλάδα

Υποψηφιότητες για τις εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων Αποφοίτων Νομικής Σχολής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

ευρωπαικο πανεπιστήμιο κύπρου

Την Κυριακή 28 και τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 διεξάγονται σε ολόκληρη τη χώρα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των διοικητικών συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων για την ερχόμενη τετραετία.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, δίνει το παρών και σε αυτή την εκλογική διαδικασία στηρίζοντας όλα τα μέλη του, που πιστεύουν στον εκσυγχρονισμό των ιδεών και επιδιώκουν την πρόοδο. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή, εκλεκτά μας μέλη, συναπόφοιτοι και συνάδελφοι να λαμβάνουν μέρος στην εν λόγω διαδικασία, πρεσβεύοντας τις αρχές και τις αξίες νέων ανθρώπων, καταρτισμένων επιστημόνων και δυναμικών δικηγόρων.

Την τελευταία διετία, οι αντιξοότητες που επέφεραν οι καταστάσεις, ανέδειξαν πολλά προβλήματα και αγκυλώσεις της νομικής καθημερινότητας, έφεραν, ωστόσο, και καινοτομίες που τις περισσότερες φορές προτάθηκαν από νέους και δραστήριους συναδέλφους.

Σε αυτούς εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για δυναμική και ποιοτική εκπροσώπηση στα αρμόδια όργανα.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στους μεγάλους δικηγορικούς συλλόγους της Αθήνας και του Πειραιά, στηρίζει τους δικηγόρους με αλφαβητική σειρά:

Για το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, τους:

- Λεωνίδα Ασημακόπουλο, Συνδυασμός ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ Μιχάλη Καλαντζόπουλου.

- Κωνσταντίνο Γιαννελάκη, Συνδυασμός ΣΥΜΠΡΑΞΗ Δικηγόρων - Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο.

- Ειρήνη Καρβουνιάρη, Συνδυασμός ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Δημήτρη Βερβεσού.

- Άννα Μπέη, Συνδυασμός ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ Αλέξανδρου Μαντζούτσου.

- Αθηνά Παπαστρατή, Συνδυασμός ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ Θέμη Σοφού.

Για το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς, την:

- Καλλιόπη – Λάουρα (Πώλα) Δαμιανού, Συνδυασμός ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ Πολυχρόνη Περιβολάρη.

Ευχόμαστε δε κάθε επιτυχία και στους υποψηφίους μας, που δίνουν το στίγμα του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στους λοιπούς Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας και σηματοδοτούν την απανταχού κοινή μας στόχευση για ενότητα.

Καλή επιτυχία!

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος

Φάνης Αντ. Παυλίδης

ESPA BANNER