Ελλάδα

Πολιτική

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

δικη χρυση αυγή

Τεταμένο ειναι το κλιμα στη δίκη της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται σήμερα,Τετάρτη, 18/11/2015. Η ένταση εκδηλώθηκε μεταξύ συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, όταν κατά την εξέταση από την πολιτική αγωγή του μάρτυρα αστυνομικού, Χρ.Δεληγιάννη, οι συνήγοροι των θυμάτων διαμαρτυρήθηκαν ότι η απέναντι πλευρά προέβαινε σε αντιδικονομικά σχόλια.

«Ντροπή σας»  ήταν το σχόλιο που ακούστηκε από συνήγορο πολιτικής αγωγής και προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης που απάντησαν «κάνουμε τη δουλειά μας κι αυτά πρέπει να σταματήσουν. Εσείς κάνετε υποθετικές ερωτήσεις.»

Η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε για λίγο τη διαδικασία προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ ανεβαίνοντας μετά από λίγο στην έδρα είπε:

«Ακούστε, όλες  αυτές οι διακοπές δεν οδηγούν πουθενά. Καθυστερούμε και χάνουμε τη ροή της δίκης. Κοιτάξτε να αποφευχθούν».

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ( συνήγορος Μιχαλολιάκου) : Μου είπαν στη διακοπή ότι αφορούσε εμένα το ‘’ντροπή σας’’. Δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα γι αυτό . Επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα  δικαιώματά μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το θεωρείτε σοβαρό να γίνονται αυτά; Το λέω και προς τις δύο πλευρές. Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή για να ασχολούμαστε με αυτά".

ΠΑΝΤΑΖΗ ( συνήγορος Στ.Μπούκουρα) : Οι κατηγορούμενοι έχουν δικονομικά δικαιώματα, όταν υποβάλλουμε ενστάσεις δεν είναι δυνατόν να φωνάζουν "ντροπή σας". Εγώ δεν ντρέπομαι, κάνω τη δουλειά μου. Η ένστασή μου αφορά τον τρόπο που υποβάλλουν συνεχώς την ίδια ερώτηση....είναι παραπειστική . Δείχνουν μια φωτογραφία που παίζουν πειντμπολ όπου πράγματι είναι με φούμο στα πρόσωπα και στολές παραλλαγής και μιλούν για στρατιωτική εκπαίδευση...

Λίγο νωρίτερα, είχε προηγηθεί η κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, Χρ. Δεληγιάννη, ο οποίος σχολιάζοντας σχετική φωτογραφία ‘’μελών της Χρυσής Αυγής σε ώρα εκπαίδευσης’’ είπε ότι «δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που βλέπω στην εικόνα και την εκπαίδευση των αστυνομικών.»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ:  Έχετε ακούσει δήλωση αποδοκιμασίας από τη Χρυσή Αυγή των εγκληματικών ενεργειών

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Στο περιστατικό του Φύσσα, κάτι είχα ακούσει στην τηλεόραση που λέγανε ότι καταδικάζουμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ : Μήπως έχετε ακούσει στελέχη της Χρυσής Αυγής να εγκωμιάζουν τη δράση των ταγμάτων εφόδου; Αν για παράδειγμα ακούσατε, να λέγεται από γυναίκα στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ότι «εμείς οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής είμαστε δίπλα στα παιδιά με τα μαύρα»

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ναι, στην τηλεόραση.

Στη συνέχεια, συνήγορος πολιτικής αγωγής αναφερόμενος σε απόσπασμα συνέντευξης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ρώτησε τον μάρτυρα:

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ:  Έχετε ακούσει στέλεχος και μάλιστα υψηλόβαθμο της Χρυσής Αυγής που έχει πει ότι «εμείς χαιρετάμε ναζιστικά αλλά αυτά τα χέρια είναι καθάρα»;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Όχι.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: Έχετε ακούσει και από ποιον, ότι "είμαστε φασίστες, εθνοσοσιαλιστές, απόγονοι του 1945; "

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αρκετά....

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ: Αναρχικούς είδατε εκείνο το βράδυ στην περιοχή;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: όχι.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ: Τι φοράνε οι αναρχικοί ;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Μαύρα ρούχα

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ: Άρα δεν φοράνε μόνο οι Χρυσαυγίτες μαύρα ρούχα ... Για τα γεγονότα της βραδιάς εκείνης έχετε δώσει τέσσερις διαφορετικές εκδοχές. Γιατί;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Εγώ καταθέτω κάποια περιστατικά .

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ: Τι φώναζε πριν το μαχαίρωμα ο Φύσσας; Τι σας είπε;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Έλα εδώ ρε .

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ: Σε ποιον το φώναζε;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Στον Ρουπακιά, φαντάζομαι ότι τον είχε ήδη μαχαιρώσει.

πηγή: naftemporiki.gr

Πολιτική

Κορωνοϊός -Τσίπρας από Θριάσιο: Δραματική η κατάσταση - Δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες

Τσίπρας μάσκα

«Έναν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και η κατάσταση στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα της Αττικής, είναι για άλλη μια φορά δραματική. Κι αυτή τη φορά δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες για το γεγονός ότι δεν υπήρξε προετοιμασία και σχέδιο» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση, από το Θριάσιο νοσοκομείο το οποίο επισκέφθηκε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και συνομίλησε με εργαζόμενους υγειονομικούς.

Μετά την επίσκεψη, υπενθύμισε ότι από τις αρχές Ιανουαρίου, με επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε επισημάνει «τον κίνδυνο να γίνει και στην Αττική κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη, να φτάσουν δηλαδή τα νοσοκομεία της Αττικής στο κόκκινο» και είχε ζητήσει σύγκληση των πολιτικών αρχηγών, «προκειμένου να υπάρξει σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου». «Αγνοήθηκα», είπε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «για τρεις μήνες μας έβαλε σε μια νέα απολύτως αποτυχημένη και ατελέσφορη καραντίνα και δεν φρόντισε να έχει το παραμικρό σχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ιδίως, αλλά και την ενίσχυση των νοσοκομείων, που σήμερα για άλλη μια φορά, όχι μόνο βρίσκονται στο κόκκινο, αλλά και με ένα έμψυχο δυναμικό που τα έχει δώσει όλα και είναι βαθύτατα κουρασμένο και απογοητευμένο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό είναι γνωστές, όπως γνωστή σε όλους είναι και η ηρωική προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι να κρατήσουν όρθιο το σύστημα». «Η κυβέρνηση όμως», είπε, «όχι μόνο δεν έχει φροντίσει να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, αλλά ούτε έχει δώσει και μια ηθική στήριξη, μια ηθική ανταμοιβή και αναγνώριση αυτής της προσπάθειας».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι συνομίλησε με γιατρούς που βρίσκονται μόνοι τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο διευθυντής της Πνευμονολογικής στο Θριάσιο, 66 χρονών, είναι «μόνος του απέναντι σε 65 ασθενείς», «υπερβαίνει τις δυνάμεις του και το ίδιο συμβαίνει με τους νοσηλευτές που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες». Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε ότι «τούτη την ώρα πρέπει να υπάρξει ένα σοβαρό και συγκροτημένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο δε μπορεί να υποτιμά ότι, πέραν των περιστατικών Covid, υπάρχουν και όλες οι υπόλοιπες ασθένειες». Επ' αυτού είπε ειδικότερα ότι η συντριπτική πλειονότητα των νοσοκομείων στην Αθήνα έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία Covid κι αυτό «γιατί ο υπουργός Υγείας και ο πρωθυπουργός επιμένουν να μη θέλουν να ενοχλήσουν τους ιδιώτες ιδιοκτήτες μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτικών μονάδων». Όπως συμπλήρωσε, «οι ιδιωτικές κλινικές μένουν Covid-free, δεν λερώνουν τα χέρια τους, ενώ η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή για να αντιμετωπίσουμε αυτή την έκτακτη ανάγκη». Συνεπώς, συνέχισε, χρειάζεται ορθολογική διαχείριση των νοσοκομειακών μονάδων των ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών μονάδων, ώστε σε συνέργεια με το ΕΣΥ να μπορούν να διοχετεύονται και Covid περιστατικά για να μείνουν ανοικτές κρίσιμες κλινικές, να λειτουργήσουν χειρουργεία. Σημείωσε, επίσης, ότι «αυτή τη στιγμή μετράμε καθημερινά τον αριθμό των κρουσμάτων και των συμπολιτών μας που χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία από τον κορωνοϊό, αλλά δεν μετράμε τον αριθμό των συμπολιτών μας που υποφέρουν, που έχουν επιπλοκές διότι καθυστερούν τα χειρουργεία τους ή και που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας των χειρουργείων κατά 80% για όλα τα υπόλοιπα περιστατικά».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου άλλη μια φορά, τονίζοντας ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες γα την Αττική. «Κι αν δεν έχουμε βγάλει το συμπέρασμα ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη», σχολίασε, «τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας». Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε, τέλος, ότι «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την υπέρτατη αξία που είναι η ζωή και να δώσουμε τη μάχη για την ενίσχυση των γιατρών και νοσηλευτών και τη μάχη για ένα νέο ΕΣΥ που θα είναι δίπλα στον πολίτη με αξιοπιστία και με υψηλής ποιότητας παροχή φροντίδας υγείας».

Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση, ο διοικητής του νοσοκομείου επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι το Θριάσιο ορίστηκε νοσοκομείο αναφοράς από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, ότι «έχουμε περάσει όλα τα στάδια της πανδημίας», ενώ ανέφερε πως «αυτό που βλέπουμε τώρα είναι το σκληρότερο κατά την άποψη μας από πλευράς νέων εισαγωγών, από πλευράς πληρότητας τόσο σε απλά περιστατικά όσο και σε περιστατικά εντατικής θεραπείας».

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: Να χτίσουμε τείχος ανοσίας

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κορωνοϊός: Ποια ομάδα αίματος δείχνει να αυξάνει τον κίνδυνο λοίμωξης