Ελλάδα

Πολιτική

Έκκληση ιταλικών συνδικάτων για διέξοδο στην Ελλάδα

sindikata.jpg

Σε ενωτική γραπτή έκκληση για την Ελλάδα προχώρησαν τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, Cgil, Cisl και Uil με την οποία οι επικεφαλής τους ζητούν «να βρεθεί διέξοδος για την Ελλάδα».

«Οι κυβερνήσεις της Ένωσης πρέπει να βρουν διέξοδο από την κρίση, η οποία να συνάδει με το πνεύμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, την αμοιβαιότητα και τον σεβασμό των δημοκρατικών αποφάσεων» τονίζουν οι ιταλικές συνδικαλιστικές οργανώσεις προσθέτοντας ότι «η οικονομική κρίση στην Ευρώπη οφείλεται, κυρίως, στην έλλειψη μιας πραγματικής πολιτικής ολοκλήρωσης».

Τα ιταλικά συνδικάτα ζητούν για την Ελλάδα και για ολόκληρη την Ευρώπη «ανάπτυξη, απασχόληση, επενδύσεις, ώστε να αποδυναμωθούν οι διαθέσεις της κερδοσκοπίας».

«Χρειάζεται μια υγιής ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία να ξεκινά από τις ιδρυτικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ένα μοντέλο το οποίο να εξασφαλίζει την ανάπτυξη και τη συνοχή της κοινωνίας. Δεν πρέπει να απομονωθούν άλλο οι πιο αδύναμοι πολίτες και είναι βασικής σημασίας η συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων» υπογραμμίζουν τα ιταλικά συνδικάτα Cgil Cisl και Uil.

πηγή: newsbeast.gr 

Πολιτική

Ημέρα της Ευρώπης: Έπαρση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής σημαίας στην Ακρόπολη

sakellaropoulou-sxoinas-121.jpg

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η ταυτόχρονη έπαρση της ελληνικής σημαίας και της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την «Ημέρα της Ευρώπης».

«Ημέρα της Ευρώπης σήμερα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Ελληνική και ευρωπαϊκή σημαία για πρώτη φορά μαζί στο μνημείο του οικουμενικού πολιτισμού. Μια μοναδική, ανεπανάληπτη στιγμή. Ελλάδα και Ευρώπη μαζί, πάντα συνεπείς στα κελεύσματα της Ιστορίας» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζει και η «Ωδή στη χαρά» ανακρούεται στη Σκεπή του Ευρωπαϊκού πολιτισμού… στην Ακρόπολη των Αθηνών» αναφέρει σε αντίστοιχη ανάρτηση στο twitter, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

«Οι δύο Σημαίες μαζί – 40 χρόνια μαζί!», ανέφερε στο δικό του μήνυμα στο twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος παραβρέθηκε στην Ακρόπολη για την έπαρση των δύο σημαιών.

«Στην Τελετή Έπαρσης των Σημαιών Ελλάδας και Ευρώπης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, σύμβολο της Δημοκρατίας, για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης και τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε, παρουσία της Α.Ε της Προέδρου της Δημοκρατίας. Χρόνια Πολλά Ευρώπη!» συμπλήρωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Από την πλευρά του, ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Τιμούμε την Ημέρα της Ευρώπης, με την έπαρση των σημαιών της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ακρόπολη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά».

 ειδησεις σημερα 

Πέτσας από Χανιά: Αρωγός το ΥΠΕΣ στο σχεδιασμό του δήμου για ένταξη έργων σε προγράμματα

Γιορτή της Μητέρας: Ο Μητσοτάκης εύχεται «χρόνια πολλά» στη σύζυγό του και σε όλες τις μαμάδες

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς μπήκε μπροστά στην ΠτΔ για να μην την..."πλακώσει" η ελληνική σημαία