Ελλάδα

Πολιτική

«Νέο μνημόνιο η συμφωνία της κυβέρνησης»

mixaloliakos_0.jpg

«Νέο μνημόνιο» χαρακτήρισε ο Νίκος Μιχαλολιάκος τη συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση.

«Όσα υπέγραψε η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν μνημόνια. Αυτομάτως όσα πρόκειται να υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση γίνονται συμφωνία. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα μνημόνιο», σημείωσε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Κατόπιν ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του καθηγητή κ. Κασιμάτη στην εξεταστική για τα Μνημόνια, όπου τόνισε πως «για πρώτη φορά υπεγράφη τέτοια συμφωνία στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο δεν υπογράφεις κάτι τέτοιο». Με αφορμή αυτό, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε πως ο πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε «εάν στο νέο Μνημόνιο θα υπάρχουν οι όροι των νέων μνημονίων για Αγγλικό Δίκαιο».

«Υπό ποια έννοια η εξυπηρέτηση ενός δανείου εξυπηρετεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση; Και ποια θέση μπορεί να έχει εκεί το ΔΝΤ» αναρωτήθηκε ο κ. Μιχαλολιάκος και χαρακτήρισε «παράνομα τα μνημόνια, παράνομη και η συμφωνία που θα υπογράψετε».

Πολιτική

Βαρουφάκης: «Χτίζετε λιθαράκι- λιθαράκι δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα»

Βαρουφακης

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,  τονίζοντας ότι στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή δεν είναι ο εγκαλών αλλά ο εγκαλούμενος. Τόνισε επίσης, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας, καθώς «ηγείστε κυβέρνησης που επιδίδεται στο όργιο του βιασμού της δημοκρατίας έξω από αυτή την αίθουσα αλλά και μέσα σε αυτή».

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στη στάση του ΜέΡΑ25 σχετικά με τα υπό συζήτηση ζητήματα, όπως αυτό του Δ. Λιγνάδη, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του βιώνει και εφαρμόζει τον πολιτικό πολιτισμό στην πράξη, επισημαίνοντας ότι:

- Απέχουμε από εξεταστικές σπίλωσης. 

- Απέχουμε από τις κοκκορομαχίες και τις ανθρωποφαγίες. 

- Δεν θα συμμετάσχουμε ούτε σήμερα σε αυτές. 

- Δεν θα με ακούσετε να λέω ότι είτε εσείς είτε η κ. Μενδώνη γνωρίζατε... 

- Ούτε θα με ακούσετε να αμφισβητώ το τεκμήριο της αθωότητας - το επιστέγασμα της δικαιοσύνης.

Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης έθεσε στον πρωθυπουργό ερωτήματα, όπως ότι ενώ κάλεσε την Σοφία Μπεκατώρου, «την φωνάξατε και καλώς», γιατί δεν κάλεσε τα άλλα επώνυμα πλέον άτομα που βγήκαν και κατήγγειλαν ανθρώπους που εσείς επιλέξατε και πρόσθεσε: «Τι κάνατε για να βρείτε τα προσφυγόπουλα, για τα οποία δεν είναι υπεύθυνο το Μαξίμου, αλλά για τα οποία τόσα λέγονται και να τα φέρετε στο Μαξίμου;». «Τίποτα δεν κάνατε, ένα τίποτα με το οποίο έχετε αρχίσει να μοιάζετε εντυπωσιακά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι δεν ζητά την παραίτηση της κ. Μενδώνη, του κ. Χρυσοχοΐδη ή της κ. Κεραμέως, γιατί, όπως είπε, το κόμμα του δεν στοχοποιεί κανέναν. Αλλά, πρόσθεσε, «σας θεωρούμε συνυπεύθυνους-συνένοχους που πρέπει να φύγετε όλοι». Ειδικότερα για τον κ. Χρυσοχοΐδη ανέφερε ότι αν θέλει να ζητήσει την παραίτησή του θα απευθυνθεί στην αμερικανική πρεσβεία.

 Ειδήσεις σήμερα 

Νέα 24ωρη απεργία από τους ναυτεργάτες

Κρήτη - δασικοί χάρτες: Πρωτοβουλίες από Αυτοδιοίκηση και βουλευτές

Υπόθεση Λιγνάδη: Απορρίφθηκε το αίτημα ακυρότητας της προδικασίας - Σε εξέλιξη η απολογία