Ελλάδα

Πολιτική

«Άκρως αντιδημοκρατική η φιλολογία για ακύρωση του δημοψηφίσματος»

σκουρλετης.jpg

«Όλη αυτή η φιλολογία, να ακυρωθεί ένα δρομολογημένο δημοψήφισμα που κατοχυρώνει τη λαϊκή έκφραση σε μία κυρίαρχη δημοκρατική πολιτεία, είναι μία κίνηση άκρως αντιδημοκρατική. Αυτήν τη στιγμή γίνονται παράλληλα άτυπες διαπραγματεύσεις, αλλά ουσιαστικά αυτές ξεκίνησαν και επειδή υπήρξε η προκήρυξη του δημοψηφίσματος. Μην τορπιλίζουν αυτήν τη στιγμή τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να πετύχει μία όσο το δυνατό πιο ευνοϊκή γι' αυτήν συμφωνία, ζητώντας να ακυρωθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα και να ταπεινωθεί ένας ολόκληρος λαός. Τι σχέση έχει το δημοψήφισμα της Κυριακής με τις συνεννοήσεις που γίνονται;...» δήλωσε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν υπουργοί που να λένε και να σκέφτονται το ενδεχόμενο να μη διεξαχθεί το δημοψήφισμα, για το οποίο σημείωσε: «Το δημοψήφισμα ήταν το τέλος της διαπραγμάτευσης ή η προσπάθεια διαπραγμάτευσης με άλλα μέσα; Το δεύτερο. Εμείς δεν είπαμε να σταματήσουμε. Απέξω μάς είπαν ότι σταματούν οι διαπραγματεύσεις, όχι χάρη του δημοψηφίσματος, πριν κάνει προκηρυχθεί. Δεν βάλαμε εμείς τελεσίγραφα... Το ερώτημα που τίθεται στο δημοψήφισμα δεν αλλάζει. Είναι η άρνηση του τελεσιγράφου της συγκεκριμένης πρότασης από τους δανειστές. Αυτό καλείται να αξιολογήσει ο λαός. Είναι μία παράμετρος που πρέπει να πει ο κόσμος πώς την αντιμετωπίζει».

«Εγώ ξέρω ότι η συμφωνία εξαρτάται από το περιεχόμενό της και όχι αν θα δώσει τη δυνατότητα στον λαό να πάει στην κάλπη την Κυριακή. Τι θέλετε, να καταργήσουμε τη δημοκρατία; Ψήφισε η ελληνική Βουλή; Πώς θα ακυρωθεί; Έχουμε δικαίωμα να καταργήσουμε μία απόφαση της ελληνικής Βουλής στα ραδιόφωνα;... Η πρόταση είναι για μία διετή χρηματοδοτική συμφωνία, η οποία θα εμπεριέχει το σκέλος μίας σοβαρής αναδιάρθρωσης του χρέους, θα δίνει μία προοπτική για το θέμα του χρέους...» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν έχουν ευθύνες οι επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, όπως οι κ.κ. Βαρουφάκης και Χουλιαράκης, ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Θα μπορούσε κάποιος να κάνει διάφορες άλλου είδους επισημάνσεις, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν είναι κατάλληλος ο χρόνος. Μας ενδιαφέρει αυτήν τη στιγμή να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις υποστηρίζοντας: «Οποιαδήποτε συμφωνία -θετική ή λιγότερο θετική- έχει την αντανάκλασή της. Αν υπάρξει μία συμφωνία, η οποία θα έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία εμείς λέμε, θα είναι μία επιτυχία για την κυβέρνηση. Αν υπάρξει μία συμφωνία, η οποία δεν θα μπορεί πολιτικά να αντιστοιχείται με αυτά τα οποία υποστήριζε η κυβέρνηση, θα είναι μία μεγάλη υποχώρησή της. Θα κριθούμε όλοι από το αποτέλεσμα».

Τέλος σε ερώτηση για την εικόνα με τους συνταξιούχους, απάντησε: «Πώς μπορεί κάποιος να είναι ευχαριστημένος αν βλέπει την ταλαιπωρία ενός ολόκληρου κόσμου; Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να δημιουργούμε πανικό και τρόμο στον κόσμο».

 

Ελλάδα

Υποψηφιότητες για τις εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων Αποφοίτων Νομικής Σχολής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

ευρωπαικο πανεπιστήμιο κύπρου

Την Κυριακή 28 και τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 διεξάγονται σε ολόκληρη τη χώρα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των διοικητικών συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων για την ερχόμενη τετραετία.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, δίνει το παρών και σε αυτή την εκλογική διαδικασία στηρίζοντας όλα τα μέλη του, που πιστεύουν στον εκσυγχρονισμό των ιδεών και επιδιώκουν την πρόοδο. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή, εκλεκτά μας μέλη, συναπόφοιτοι και συνάδελφοι να λαμβάνουν μέρος στην εν λόγω διαδικασία, πρεσβεύοντας τις αρχές και τις αξίες νέων ανθρώπων, καταρτισμένων επιστημόνων και δυναμικών δικηγόρων.

Την τελευταία διετία, οι αντιξοότητες που επέφεραν οι καταστάσεις, ανέδειξαν πολλά προβλήματα και αγκυλώσεις της νομικής καθημερινότητας, έφεραν, ωστόσο, και καινοτομίες που τις περισσότερες φορές προτάθηκαν από νέους και δραστήριους συναδέλφους.

Σε αυτούς εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για δυναμική και ποιοτική εκπροσώπηση στα αρμόδια όργανα.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στους μεγάλους δικηγορικούς συλλόγους της Αθήνας και του Πειραιά, στηρίζει τους δικηγόρους με αλφαβητική σειρά:

Για το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, τους:

- Λεωνίδα Ασημακόπουλο, Συνδυασμός ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ Μιχάλη Καλαντζόπουλου.

- Κωνσταντίνο Γιαννελάκη, Συνδυασμός ΣΥΜΠΡΑΞΗ Δικηγόρων - Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο.

- Ειρήνη Καρβουνιάρη, Συνδυασμός ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Δημήτρη Βερβεσού.

- Άννα Μπέη, Συνδυασμός ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ Αλέξανδρου Μαντζούτσου.

- Αθηνά Παπαστρατή, Συνδυασμός ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ Θέμη Σοφού.

Για το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς, την:

- Καλλιόπη – Λάουρα (Πώλα) Δαμιανού, Συνδυασμός ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ Πολυχρόνη Περιβολάρη.

Ευχόμαστε δε κάθε επιτυχία και στους υποψηφίους μας, που δίνουν το στίγμα του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στους λοιπούς Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας και σηματοδοτούν την απανταχού κοινή μας στόχευση για ενότητα.

Καλή επιτυχία!

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος

Φάνης Αντ. Παυλίδης

ESPA BANNER