Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Την Τετάρτη στους θεσμούς για αξιολόγηση η νέα πρόταση

eyrogroup.jpg

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τόσο από ελληνικές όσο και από ευρωπαϊκές πηγές, η Αθήνα δεν προσήλθε με νέες προτάσεις στη συνεδρίαση, καθώς αυτές ενδέχεται να παρουσιαστούν την Τετάρτη.

Αυτό έγραψε και ο ανταποκριτής των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ επικαλούμενος δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων.

Οι παραπάνω πληροφορίες αφότου ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει «αξιόπιστο» οικονομικό πακέτο προκειμένου να εξασφαλίσει περαιτέρω βοήθεια.

Η απουσία νέου πλάνου, μεταδίδεται, έχει σοκάρει τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης, εξοργίζοντας αρκετούς στο δωμάτιο, όπως υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι.

Ενας ακόμη αξιωματούχος σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή αποστολή παρουσίασε τελικά προφορικά τις προτάσεις ενώ η γραπτή υποβολή τους θα πραγματοποιηθεί αύριο. 

Reuters: Nέες προτάσεις θα καταθέσει την Τετάρτη η Ελλάδα

Η Ελλάδα θα καταθέσει, ενδεχομένως την Τετάρτη, νέες προτάσεις προς τους Ευρωπαίους δανειστές, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους της Ευρωζώνης. 

Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλλει νέες προτάσεις, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να «κλείσει» η συμφωνία.

Η νέα δέσμη προτάσεων πιθανώς θα υποβληθεί αύριο, Τετάρτη, καταλήγουν οι ευρωπαϊκές πηγές.

«Δεν έχουμε προτάσεις ή δεν τους αρέσουν;» σχολιάζει η κυβέρνηση

Αιχμηρά σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι τα όσα αναφέρονται στα ΜΜΕ ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει προτάσεις.

«"Δεν έχουμε προτάσεις", υποστηρίζουν διάφοροι κύκλοι. Όπως δεν είχαμε με τις 47 σελίδες, το ίδιο την προπερασμένη Δευτέρα, το ίδιο σήμερα», σχολιάζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι και προσθέτουν «δεν έχουμε προτάσεις ή δεν τους αρέσουν οι προτάσεις μας;».

 

Ελλάδα

Υποψηφιότητες για τις εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων Αποφοίτων Νομικής Σχολής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

ευρωπαικο πανεπιστήμιο κύπρου

Την Κυριακή 28 και τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 διεξάγονται σε ολόκληρη τη χώρα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των διοικητικών συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων για την ερχόμενη τετραετία.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, δίνει το παρών και σε αυτή την εκλογική διαδικασία στηρίζοντας όλα τα μέλη του, που πιστεύουν στον εκσυγχρονισμό των ιδεών και επιδιώκουν την πρόοδο. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή, εκλεκτά μας μέλη, συναπόφοιτοι και συνάδελφοι να λαμβάνουν μέρος στην εν λόγω διαδικασία, πρεσβεύοντας τις αρχές και τις αξίες νέων ανθρώπων, καταρτισμένων επιστημόνων και δυναμικών δικηγόρων.

Την τελευταία διετία, οι αντιξοότητες που επέφεραν οι καταστάσεις, ανέδειξαν πολλά προβλήματα και αγκυλώσεις της νομικής καθημερινότητας, έφεραν, ωστόσο, και καινοτομίες που τις περισσότερες φορές προτάθηκαν από νέους και δραστήριους συναδέλφους.

Σε αυτούς εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για δυναμική και ποιοτική εκπροσώπηση στα αρμόδια όργανα.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στους μεγάλους δικηγορικούς συλλόγους της Αθήνας και του Πειραιά, στηρίζει τους δικηγόρους με αλφαβητική σειρά:

Για το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, τους:

- Λεωνίδα Ασημακόπουλο, Συνδυασμός ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ Μιχάλη Καλαντζόπουλου.

- Κωνσταντίνο Γιαννελάκη, Συνδυασμός ΣΥΜΠΡΑΞΗ Δικηγόρων - Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο.

- Ειρήνη Καρβουνιάρη, Συνδυασμός ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Δημήτρη Βερβεσού.

- Άννα Μπέη, Συνδυασμός ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ Αλέξανδρου Μαντζούτσου.

- Αθηνά Παπαστρατή, Συνδυασμός ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ Θέμη Σοφού.

Για το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς, την:

- Καλλιόπη – Λάουρα (Πώλα) Δαμιανού, Συνδυασμός ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ Πολυχρόνη Περιβολάρη.

Ευχόμαστε δε κάθε επιτυχία και στους υποψηφίους μας, που δίνουν το στίγμα του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στους λοιπούς Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας και σηματοδοτούν την απανταχού κοινή μας στόχευση για ενότητα.

Καλή επιτυχία!

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος

Φάνης Αντ. Παυλίδης

ESPA BANNER