Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Κόσμος

Κρεμλίνο: Η Ελλάδα να καταλήξει γρήγορα σε συμβιβασμό με τους εταίρους

κρεμλίνο

Η Ρωσία ευελπιστεί πως η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της όσο το δυνατόν συντομότερα, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας πως τα ερωτήματα αναφορικά με την χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να απευθύνονται στην Αθήνα.

«Θέλουμε οι Έλληνες εταίροι μας να καταλήξουν στους απαραίτητους συμβιβασμούς με τους πιστωτές όσο το δυνατόν συντομότερα και να λάβουν αποφάσεις που θα επιτρέπουν την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ.

Ερωτηθείς αν η Ρωσία θα πρέπει να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα στην περίπτωση που δεν συμφωνήσει με τους πιστωτές, ο κ. Πέσκοφ είπε πως "έχουμε πει επανειλημμένως, και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επίσης έχει πει, πως δεν υπάρχουν ακόμα αιτήματα για βοήθεια και πως αυτό το ζήτημα δεν αναφέρθηκε στις διμερείς επαφές μας".

Ο ίδιος σημείωσε πως το Κρεμλίνο σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και πως παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην Ελλάδα.

Ελλάδα

Κεραμέως - σχολεία: Νωρίτερα η έναρξη του σχολικού έτους

Σχολεία - Κορωνοϊός

Για την επανέναρξη της λειτουργίας των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων από αύριο, Δευτέρα, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Αύριο είναι το επόμενο βήμα για την επαναφορά στην πραγματικότητα. Αύριο ξεκινάμε εκ νέου με δύο πρόσθετα «εργαλεία»: το κομμάτι των εμβολιασμών και τα self test, που από αύριο το πρωί αξιοποιείται και σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια», είπε η Νίκη Κεραμέως στον ΑΝΤ1 το πρωί της Κυριακής του Θωμά.

Παράλληλα η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στην λήξη του σχολικού έτους, είπε ότι Γυμνάσια και Λύκεια θα κλείσουν στις 11 Ιουνίου, ενώ νηπιαγωγεία και δημοτικά στις 25 Ιουνίου. Την ίδια ώρα, σχετικά με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, η ανέφερε ότι «υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε λίγο πιο νωρίς από ότι συνήθως, που είναι γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά μιλάμε για Σεπτέμβριο και σε καμία περίπτωση για τον Αύγουστο».

Όπως τόνισε η κ. Κεραμέως, «ο σχεδιασμός για τον Σεπτέμβριο είναι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να λειτουργούν κανονικά, με δια ζώσης εκπαίδευση. Ετοιμάζεται οδικός χάρτης συνολικά για το πλαίσιο των μαθημάτων και των επαναλήψεων που πρέπει να γίνουν, ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση από την μία τάξη στην άλλη».

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Ο έλεγχος στο καφενείο... έφερε λουκέτο και τσουχτερό πρόστιμο

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)

Δωρεάν οι ομπρέλες στην παραλία της Αγίας Πελαγίας