Ελλάδα

Πολιτική

Κρήτη

Ν. Μαριάς: Η τρόικα προκαλεί πιστωτική ασφυξία την Ελλάδα (βίντεο)

noths_marias.jpg

Παρέμβαση για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στις 19-20 Μαρτίου 2015, έκανε χθες 25/03/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επεσήμανε πως η πραγματικότητα διαψεύδει τόσο τον Γιούνκερ όσο και την Επιτροπή αφού η τρόικα συνεχίζει να σφίγγει τη θηλιά γύρω από την Ελλάδα προκαλώντας πιστωτική ασφυξία. Προχθες ο Ντράγκι συνεχίζοντας την εκβιαστική του πολιτική απαγόρευσε και νομικά στις Ελληνικές τράπεζες να αγοράζουν επιπλέον έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού δημοσίου. Αλλά και το Euroworking Group χθες παράνομα απέρριψε το αίτημα της Ελλάδας να της επιστραφεί 1,2 δις ευρώ τα οποία από σφάλμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ελληνικής Κυβέρνησης επιστράφηκαν στον EFSF.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, το Eurogroup συνεχίζει παράνομα να αρνείται την επιστροφή 1,9 δις ευρώ από τα τοκογλυφικά κέρδη που έβγαλε η ΕΚΤ από τα Ελληνικά ομόλογα.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε:«σήμερα ο Ελληνικός λαός γιορτάζει την Επανάσταση του 1821, που έγινε προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει την εθνική της ανεξαρτησία. Να γνωρίζετε κ. Γιούνκερ ότι ο Ελληνικός λαός εμπνεόμενος από τον Αγώνα του ’21 παλεύει και σήμερα να ανακτήσει την εθνική του ανεξαρτησία και να πετάξει την τρόικα και τους δανειστές έξω από την πατρίδα μας».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυξήθηκαν οι χρήστες ψυχοφαρμάκων, σύμφωνα με έρευνα

ψυχοφαρμακα

Προβληματισμό προκαλούν τα ευρήματα έρευνας που διενεργήθηκε μέσα από τη συνεργασία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του ΚΕΘΕΑ στο Ηράκλειο και αποτυπώνει τις διαστάσεις του προβλήματος στις οικογένειες μετά το πολύμηνο λοκντάουν και τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς πολλών συμπολιτών μας.

Όπως δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και την Ελένη Μπουρμά, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ, Στέλιος Βοργιάς, καταγράφηκε αύξηση και μάλιστα, σε ποσοστό 15%, των πολιτών που στηρίζονται στη χορήγηση ψυχοφαρμάκων, και μάλιστα όχι ήπιων, στην περιοχή του Ηρακλείου!

Πρόκειται για πολύ ανησυχητικά στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βοργιάς, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει ανάλυση και ίσως χρειαστεί νέα έρευνα εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τους εκπροσώπους του οποίου, όπως είπε, το ΕΚΗ θα έρθει σε επαφή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι αφενός η πολυετής οικονομική κρίση, στη συνέχεια η πανδημία με τις αναστολές εργασίας, τον εγκλεισμό και τώρα η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οδήγησαν τους πολίτες σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο!

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Βγήκαν οι σιδηρολοστοί... για μία θέση πάρκινγκ!

Κρήτη: Νέα "καραβιά" προσφύγων - Πού θα φιλοξενηθούν

ESPA BANNER